Coca-Cola en Pepsi wijzigen kankerverwekkend ingrediënt.

Om te voorkomen dat ze het label ‘kankerverwekkend’ op hun colaflessen moeten aanbrengen, passen de frisdrankreuzen Coca-Cola en Pepsi hun deels geheime recept aan.

De wijziging is doorgevoerd omdat de staat Californië de stof 4-methylimidazool (4-MEI) heeft toegevoegd aan de lijst met kankerverwekkende stoffen.

Coca-Cola en Pepsi voegen 4-MEI toe aan hun dranken om ze de karakteristieke caramelkleur te geven. De stof ontstaat ook wanneer voedingsmiddelen gebakken worden of aanbranden, via de zogeheten Maillardreactie tussen suikers en aminozuren. De Californische overheid heeft een maximale onschadelijke dosis van 29 microgram vastgesteld. In de staat Washington werden tijdens proeven hoeveelheden variërend van 103 tot 153 microgram van de chemische stof aangetroffen.

De Amerikaanse koepelorganisatie van frisdrankfabrikanten en de Food and Drugs Administration (FDA) benadrukken dat er geen reden is om aan te nemen dat 4-MEI een risico vormt voor de volksgezondheid.

Verhoog uw weerstand. Eet superfood.

Video Coke and Pepsi make caramel ingrediënt change

Lees meer

Dalternative.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: