Begint de goudrun nu?

De Cypriotische bankroof heeft niet alleen alle vertrouwen bij burgers weggehaald, ook overheden worden bang.

Zo wil de Amerikaanse staat Texas al haar goud terug omdat ze bang zijn dat de Federale Overheid dezelfde stunt zal uithalen.

De door Dijsselbloem en consorten bedachte constructie om geld te stelen van rekeninghouders bij een bank om die in leven te houden, heeft wereldwijd verregaande consequenties gehad. Zelfs in de Amerikaanse staat Texas heeft dat het nodige veroorzaakt. Men vreest daar dat de Federale Overheid in Washington ook vandaag of morgen een dergelijke grap gaat uithalen om de Amerikaanse Staten uit de problemen te helpen.

De gouverneur van Texas heeft nu een plan bedacht om zich in te dekken tegen een mogelijke diefstal in de toekomst. Hij is bezig met wetgeving die ervoor moet zorgen dat de één miljard Dollar aan goudreserves die de staat bezit, teruggehaald wordt naar Texas en niet langer bewaard wordt bij de Federal Reserve bank in New York.

Divers politici steunen de plannen. Zo zegt één van hen, Giovanni Caproglione (geen familie van Al Capone), “Wij willen ons eigen goud, want veel van die bankruns gebeuren omdat mensen bezorgd zijn dat er geen onderliggende waarde meer is voor hun tegoeden”.

Texas wil hoe dan ook voorkomen dat er Cypriotische toestanden zullen optreden, waarbij rekeninghouders het grootste deel van hun spaartegoeden kwijtraakten. Men denkt in Texas dat het terughalen van de goudvoorraad de staat een degelijker financiële reputatie zal bezorgen in het geval van een crisis en er eveneens voor zal zorgen dat mensen niet allemaal massaal hun geld van de bank zullen halen. Ze nemen geen genoegen met goudcertificaten, men wil in Texas echt echt het fysieke goud.

Omdat het een beetje onhandig is om voor een miljard Dollar aan goudstaven over de weg te vervoeren, stellen ze voor dat ze hun goudvoorraad verkopen en het dan lokaal weer terugkopen.

Het bovenstaande verhaal is symptomatisch. Overal is het vertrouwen weg. Mensen hebben geen vertrouwen meer in gewone banken noch overheden en lokale overheden niet meer in Centrale Banken.

Door Cyprus is alles in een stroomversnelling terechtgekomen.

Veel bedrijven op Cyprus kunnen ineens de lonen niet meer betalen, moeten personeel naar huis sturen en zullen waarschijnlijk binnen niet al te lange tijd allemaal failliet gaan.

De eigenaar van een bedrijf had het volgende te zeggen:

“Meer dan 700.000 Euro van ons in beslag genomen geld zal worden gebruikt om de schulden van het land te betalen. Waarschijnlijk zullen we ongeveer 20 procent van dat geld over ongeveer zes tot zeven jaar terugkrijgen. Ik ben geen Russische oligarch, maar een middelgroot IT bedrijf”. Duizenden andere bedrijven op Cyprus verkeren in dezelfde situatie. De zaak is definitief naar de haaien en alle personeel op Cyprus zal worden ontslagen. Wij verhuizen naar een klein eiland in het Caribisch gebied waar men nog wel respect heeft voor het eigendom van mensen. Met speciale dank aan Jeroen Dijsselbloem, Angela Merkel, Manuel Barosso en de rest van de “Europese Commissie”.

Bron:
Natural News
The Economic Collapse Blog

Lees meer

Boeken waar je gezond van wordt.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: