Hennepzaad, een bron van gezondheid.

Sommigen onder ons denken bij hennepzaad al gauw aan wilde feestjes en trippende mensen, maar niets is minder waar. Hennepzaad smaakt niet alleen fantastisch, het is ook nog eens een zeer voedzame superfood voor je gezondheid!

De hennepzaden die als superfood worden verkocht komen van de cannabis plantenfamilie en bevatten nauwelijks tot geen psychoactieve stoffen zoals THC. Hennep en de psychoactieve marihuana vallen beiden onder de groep cannabis, alleen bevat hennep geen psychoactieve stoffen. Hennep wordt al meer dan 12.000 jaar ingezet als grondstof voor onder andere kleding, papier, touw en sinds enkele decennia ook voor plastic en brandstof.

Hennep is één van de meest voedzame planten ter wereld. Hennepzaden bevatten zeer veel gezonde nutriënten in geconcentreerde hoeveelheden die makkelijk voor het lichaam zijn op te nemen.

De voordelen van deze superzaden zijn:
Zeer goed opneembare eiwitten
Rijk aan gezonde oliën zoals omega-3, omega-6 & omega-9
Vol mineralen zoals magnesium, ijzer en kalium
GLA olie zorgt voor minder ontstekingen
Bevat immuunversterkende globulines
Natuurlijke vitamine A, B1 en B2
Bron van gezonde vezels voor de darmen
Bron van het bladgroen chlorofyl
Rijk aan antioxidanten zoals vitamine E

Hennep biedt vele mogelijkheden. Zo kun je de laatste tijd al her en der hennepzaadmelk kopen, maar ook hennepzaadmeel. De voedzaamheid van deze plant wordt in steeds wijdere kringen bekend. De hennepzaden zelf zijn in gebroken vorm heerlijk in salades en smoothies.

Hennepzaad kent vele toepassingen:
Smaakmaker in salades
Past prima in smoothies en shakes
Als basis voor hummes
Lekker in falafel
Als drank in de vorm van thee
Het meel is ideaal voor glutenvrij brood of koek
Als toevoeging in een notenmelange
Hennepzaadmelk als vervanging voor sojamelk

Hennepzaad is pas eetbaar in gepelde vorm. Dagelijks 1 – 2 eetlepels hennepzaden kan voor een enorme gezondheidswinst zorgen. Pas wel op dat je gepelde hennepzaad koopt van goede kwaliteit. Het product is gevoelig voor schimmels. Schimmels kunnen je lichaam belasten met toxines en kan je daarom beter vermijden.

Brain Peskin, expert op het gebied van kankerpreventie, raadt dagelijks enkele lepels hennepzaadolie aan. Volgens Peskin bevat deze olie alle essentiële vetzuren zoals omega-3. Als je kiest voor deze olie is het wel belangrijk deze koud en donker weg te zetten en binnen enkele weken op te maken. Omega-3 olie wordt snel ranzig door de inwerking van zuurstof en is dan schadelijk voor het lichaam. Het beste is om in de winkel de achterste fles hennepzaadolie uit de schappen te pakken met een houdbaarheidsdatum die zo ver mogelijk in de toekomst ligt. Hoe verser de olie is, hoe gezonder.

Het meeste hennepzaad is afkomstig uit China. Omdat het niet altijd duidelijk is hoe veilig hun productiemethoden zijn, kun je het beste het zekere voor het onzekere nemen en kiezen voor een biologisch product dat afkomstig is uit Europa. Hennep is een makkelijke plant omdat het op veel plekken goed kan groeien en van nature resistent is tegen onkruid en ongedierte. Hennep is een duurzaam product dat kan bijdragen aan het oplossen van het wereldvoedselprobleem.

Lees meer

Hier kunt u hennepzaad kopen, en u ontvangt 5% korting met code 3766-GNDL

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: