Magnesium – Een Belangrijk Mineraal.

Magnesium is een stof die in verschillende verbindingen overal in de natuur voorkomt. Het menselijk lichaam bevat gemiddeld 28 gram magnesium, waarvan ruim de helft in de botten.

Magnesium vervult een hoofdrol in onze energiehuishouding: het is van vitaal belang voor ruim 350 enzymatische processen in ons lichaam. Het lichaam heeft geen methode om magnesium vast te houden. Net als zuurstof en water is voortdurende aanvulling noodzakelijk. Teveel magnesium wordt meteen door het lichaam afgescheiden. Veel mensen hebben echter geen overschot maar een tekort aan magnesium. Dit geldt voor 30% tot 50% (Westerse wereld) van de bevolking.

Wist u dat magnesium in de top drie staat van
de meest essentiële levensbehoeftes van de mens?

Veel lichamelijke klachten, zoals huidaandoeningen, artrose, spierpijn, maar ook bijvoorbeeld stress, vermoeidheid en slapeloosheid worden in verband gebracht met een magnesiumtekort.

De beste manier om magnesiumtekort tegen te gaan is toediening via de huid. Het opgeloste magnesium dringt via de huid rechtstreeks door in de cellen, waar het meteen zijn heilzame werk kan doen. Door de huidopname wordt het maag-darmkanaal niet belast. De kans op diarree – een bijverschijnsel van het slikken van magnesiumpillen – wordt zo geminimaliseerd. Er vindt bovendien geen onnodige afbraak van de werkzame stof plaats. De opname door het lichaam is dus maximaal.

Ons lichaam gebruikt constant magnesium maar heeft echter geen effectieve methode om het vast te houden.Toedienen via de huid maakt het mogelijk het “een beetje maar vaak” te gebruiken en dat is ideaal voor het op peil houden van de gezondheid van uw lichaam.

Wat is de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH)

De Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH) is een richtlijn opgesteld door de Gezondheidsraad en geeft aan hoeveel we gemiddeld per dag nodig hebben om gezond te blijven.

De ADH voor magnesium is voor mannen en vrouwen verschillend:
Vrouwen: 250-300 mg/dag
Mannen: 300-350 mg/dag

De werkelijke individuele behoefte is afhankelijk van persoonlijke factoren en leefstijl. Zwangere vrouwen, bij borstvoeding, vrouwen in de overgang, rokers, sporters, en mensen die medicatie gebruiken (o.a. anticonceptie, plastabletten, antibiotica, …) hebben een grotere behoefte aan magnesium.

Magnesium in onze voeding

Magnesium komt voor in veel soorten voeding. Belangrijke bronnen van magnesium zijn:

•groene groenten (bv spinazie)
•volkoren granen
•noten
•cacao
•schaaldieren

Helaas is ons huidige dieet niet altijd voldoende gebalanceerd om in onze magnesiumbehoefte te voorzien. Behalve met de samenstelling van ons dieet, heeft dit ook te maken met de geringe hoeveelheid magnesium in voedsel, veroorzaakt door uitputting van de bodem. Hierdoor bevat ons voedsel 20% minder magnesium dan in de tijd van onze grootouders.

Deze beide factoren zorgen ervoor dat veel mensen wel wat extra magnesium kunnen gebruiken.

Sterke botten

Magnesium zorgt, samen met calcium, voor de opbouw van sterke botten. Een goede balans van magnesium en calcium is hierbij essentieel. Te veel calcium, zonder extra magnesium, zorgt voor verkalking in de aderen, spieren en gewrichten.

Soepele spieren & gewrichten

Magnesium speelt een belangrijke rol in de energiehuishouding en de ontspanning van de spieren. Het verwijdert melkzuur na inspanning of stress. Wie veel van zijn spieren vraagt, kan niet zonder magnesium.

Veel sporters gebruiken daarom magnesium voor een sneller herstel en betere prestaties. Kramp wordt direct in verband gebracht met een (tijdelijk) magnesiumtekort. Bij opname van magnesium door de huid wordt dit snel verholpen.

Goede hartconditie

Voor een goede conditie van het hart is magnesium essentieel. Het hart is tenslotte een van de grootste spieren in ons lichaam. Het verband tussen magnesiumtekort en hartritmestoornissen is overtuigend aangetoond in wetenschappelijk onderzoek.

Energiebalans

Magnesiumtekort is een bekend verschijnsel bij mensen met vermoeidheidsklachten. Magnesium is van groot belang voor onze koolhydraatstofwisseling en voor het transport en opslag van insuline, dat onze bloedsuikerspiegel reguleert.

Verlichting bij hoofdpijn en migraine

Doordat magnesium het hoofd en de nekspieren ontspant, draagt het bij aan het verminderen van spanning. Magnesium geeft in veel gevallen verlichting bij hoofdpijn.

Psoriasis

Psoriasis is een huidaandoening die grote invloed kan hebben op de kwaliteit van uw leven. Er zijn verschillende vormen van psoriasis en vele behandelmethodes met wisselend succes. Ruim 70% van de psoriasispatiënten heeft baat bij magnesium.

Speciaal voor dit type huidaandoeningen is magnesium body gel ontwikkeld, die uitermate geschikt is voor de dagelijkse behandeling van plekken die om extra aandacht vragen.

Daarnaast kan een kuur met magnesium badzouten verlichting geven. Een kuur bestaat uit een bad met 4 kg magnesium met een frequentie van 2 keer per week. Na 14 dagen moet u een zichtbare verbetering merken. Na de kuur kan de huid in conditie worden gehouden met gemiddeld 1 bad per 10 dagen. Veel mensen gebruiken de gel ernaast.

Magnesiumgel wordt ook gebruikt door mensen met eczeem, huidallergie, of andere huidklachten. De huid herstelt zich, schilfers verdwijnen en de jeuk neemt meestal snel af.

Totale ontspanning

Magnesium wordt ook wel het antistress mineraal genoemd. Het wordt maximaal opgenomen door het lichaam en zorgt voor een complete ontspanning. Veel mensen slapen er heerlijk op.

Gezonde huid

Magnesium heeft een weldadige effect op uw huid. Uw huid herstelt sneller en voelt zacht en soepel aan. Bij regelmatig gebruik verbetert uw huidconditie zichtbaar.

Health XL beveelt de Zechsal magnesium producten aan.

Zechsal producten zijn zuiver en hoog geconcentreerd. Ze zijn bedoeld voor de meest effectieve en comfortabele opname van magnesium door het lichaam, via de huid (transdermaal).

250 miljoen jaar geleden vond dicht bij de evenaar indaming van de oceanen plaats. Eén daarvan was de Zechstein Zee. De gekristaliseerde mineralen van de Zechstein Zee bevinden zich nu op ruim 1600 meter diepte onder de grond in Veendam (NL), puur en onaangetast door mens en milieu. Hier wordt het zuiverste magnesiumchloride ter wereld gewonnen.

De producten op basis van deze bron zijn eenvoudig te herkennen aan het Zechstein Inside® keurmerk. Dit garandeert de afkomst uit de wereldunieke bron van Veendam volgens een wetenschappelijk vastgelegd protocol. Zechsal proucten zijn voorzien van dit keurmerk.

Zechsal wordt volgens EU-cosmetische richtlijnen geproduceerd. De producten zijn 100% natuurlijk en dierproefvrij.

Je vindt ze hier.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: