Tien dingen die van belang zijn om zelfvoorzienend te kunnen leven.

1001004006526692

Kijk hier voor het allerbeste boek op het gebied van zelfvoorzienend leven.

 

1. Begin met een lijst

Plan alles wat de boerderij nodig zal hebben om te functioneren. Denk na over hoeveel land nodig zal zijn, zodat de boerderij gedijt. Denk aan je belangrijkste prioriteiten voor de boerderij en hoe je ze zult bereiken. In een hofstede omgeving, moet alles worden gebruikt en hergebruikt. Denk na over hoeveel geld nodig zal zijn om dit leven te veranderen en hoeveel geld nodig zal zijn om te kunnen beginnen. Zorg ervoor dat de boerderij voldoende middelen heeft die nodig zullen zijn ervan te kunnen leven, en zorg dat alles ook verdedigbaar is als het moet.

2. Warmtebron

Als u woont in het Noorden of in het Oosten, dan is de winter iets waar je rekening mee moet houden. Zorg ervoor dat de boerderij een verwarmingsbron heeft. Warmte is voor het lichaam warm een zeer belangrijk aspect om te kunnen overleven. Houd dit in gedachten wanneer u op zoek bent naar een boerderij.

3. Water Bron

Een goede survival boerderij zal zijn eigen waterbron hebben (wellicht zelfs meerdere). Strikt genomen als het over overleven gaat, is water het belangrijkste aspect. Zonder water kun je niet overleven. Je gewassen gaan dood, dit geldt ook voor je dieren, en kun je geen maaltijden opwarmen. Water is een topprioriteit, en bij het zoeken naar een woning plaats, moet dit in het achterhoofd worden gehouden. Waterbronnen zoals vijvers en rivieren zijn ook geschikt.

4. Gereedschap

Aanbevolen wordt om gereedschap en apparatuur aan te schaffen die in een niet-technologische omgeving kan werken, dus zonder stroom. Denk hierbij aan hulpmiddelen zoals tuingereedschap, mechanische hulpmiddelen, gereedschappen en apparatuur voor het inblikken en landbouwmateriaal.

5. Survival Tuin

Je zelfvoorziendende tuin is een grote onderneming. Om te kunnen leven van het voedsel dat wordt geteeld, moet veel voedsel worden gekweekt en opgeborgen in de vorm van ingeblikte kruiken, of droge waren. Ook moet voedsel worden verbouwd voor alle vee, en dat vee moet worden verzorgt. Zorgen voor een tuin op een boerderij is een arbeidsintensievere inspanning dan tuinieren als een hobby. Bovendien, het lezen en het verwerven van kennis over tuinieren zones, rotatie gewassen, en metgezel planten zullen helpen om de tuin bloeiende te houden.

6. Fruit en noten

Wat betreft fruitbomen zoals sinaasappel-bomen, druivenranken, appels en enkele notenbomen kan het jaren duren voordat ze volwassen genoeg om hun vruchten te laten groeien. Let wel: Doe goed onderzoek op het fruit dat u van plan bent te hebben op de zelfvoorzienende boerderij, evenals het reserveren van geld om deze planten te kunnen kopen zal helpen om ervoor te zorgen dat men genoeg eten heeft om ervan te kunnen leven. Locatie is alles voor een fruitboom. Als u de boom op een verkeerde plek plant of in de verkeerde richting, zal deze meer dan waarschijnlijk geen vruchten dragen en duurt het een ​​lange tijd om deze fout te herstellen.

7. Geneeskunde

Geneeskrachtige kruiden en planten moeten worden gebruikt om ondersteuning te bieden bij ziekte of blessures. Indien een persoon een vooraf bestaande aandoening heeft, onderzoek en vind bepaalde kruiden, wortels of geneeskrachtige planten die in staat zijn om de symptomen te verlichten.

8. Vee

Het fokken van dieren is een groot aspect van het hebben van een boerderij. Niet alleen zijn ze gebruikt voor het vlees, maar ook voor hun bont, veren, eieren, mest, enz. Dieren, zoals honden kunnen ook worden gebruikt voor de jacht en bescherming van de boerderij. Klein vee zoals geiten, angora konijnen of duiven zijn goede keuzes voor een boerderij. Als de boerderij een kleinere oppervlakte heeft, dan is klein vee is een goede keuze. Zolang als ze niet teveel ruimte in beslag nemen, of net zoveel voedsel gebruiken in vergelijking met grotere dieren zoals koeien.

9. Ontwikkelen van verschillende vaardigheden.

Voordat u naar een boerderij verhuist, zult u zich vaardigheden moeten aanleren die nodig zullen zijn om het type leven dat je wilt te kunnen leven. Maar ook de conditie opbouwen om een boerderij gaande te kunnen houden. Door zelfvoorzienend te worden ben je helemaal onafhankelijk, met andere woorden: VRIJ. Er kan gebeuren wat wil in deze wereld, het zal weinig invloed op je leven hebben.
Leer jezelf technische vaardigheden, waardoor je nooit meer een loodgieter of elektricien hoeft te bellen, of begin in je huidige tuin al dingen te experimenteren, zodat je tuinier vaardigheden verbetert worden, en zodat je je bewust wordt van hoeveel werk dit inhoud. Oefenen zal u ook een idee geven van hoeveel voedsel nodig zal zijn om te kunnen overleven. Probeer groenten te drogen of in te maken, zodat je ze kunt bewaren voor de wintermaanden. Of, probeer zelf zeep te maken.

10. Wees zelfverzekerd in je capaciteiten

Zonder een stevige toewijding aan het aanleren van de nodige vaardigheden, zal een boerderij mislukken. Geloven in je vaardigheden en de vastberadenheid hebben om dit te zien zal je verder helpen om je doelen te bereiken.

Tip: Ook dit boek van John Seymour is een must have. Deze twee boeken zijn samen onmisbare en complete naslagwerken voor als je serieus werk wilt maken van zelfvoorzienend leven.

1001004007107437

Dalternative

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: