Schaduwmensen

Zij behoren tot de meest angstaanjagende paranormale ervaringen die een persoon kan hebben: ‘Shadow People’ of vrij vertaald ‘schaduwmensen’.

Hun identiteit en oorsprong zijn een geheim en als u er ooit één ziet, zult u het nooit meer vergeten. Schaduwmensen zijn donkere, gesilhouetteerde figuren die onverwacht verschijnen en die vrees en angst ontboezemen voor diegenen die er getuige van zijn. Meestal verschijnen ze in de slaapkamers van ‘bezeten’ huizen.

In alle leeftijdscategorieën hebben mensen ervaringen met deze vreemde schaduwen. Er zijn personen die meermaals ‘bezoek’ krijgen en in sommige gevallen wordt zelfs het ganse gezin bezocht door deze vreemde entiteiten. Wie of wat zijn deze verontrustende verschijningen? Spoken? Demonen? Mensen uit een andere dimensie? En waarom willen ze ‘s nachts mensen de stuipen op het lijf jagen?

Bij een typische ontmoeting ontwaakt een persoon tijdens de nacht om – wat lijkt op – het silhouet van een lange mens met een cape en/of hoed te zien opduiken. De schaduwmens bevindt zich naast het bed, in de deuropening of in een hoek van de slaapkamer. De entiteit kijkt de slapende persoon intens aan, hoewel er geen ogen of gelaatscontouren zichtbaar zijn. De entiteit is stevig gebouwd, zwarter dan zwart, en kan licht en het waarnemen van aanwezige voorwerpen blokkeren. Er is geen communicatie, enkel waarnemingen van zwaar ongemak, vrees, angst en kwaadaardigheid. Als de getuige begint te gillen verdwijnt de waarneming in een flits: hij lost op in ruimte, verlaat de kamer door de muur of het plafond of verdwijnt in een kast of onder het bed.

Rosemary Ellen Guiley heeft het verschijnsel verscheidene jaren bestudeerd en heeft zo honderden persoonlijke ontmoetingen verzameld. Ze zocht daarbij naar verbanden met folklore, paranormale verschijningen, droombeelden, het Old Hag Syndroom (slaapverlamming), psychologische en slaapstoornissen.

Rosemary Ellen Guiley is één van de belangrijkste autoriteiten op het gebied van het paranormale. Psychische ervaringen als kind leidden haar naar een levensopdracht: research en bestuderen van paranormale mysteries. Ze werkt sinds 1983 full-time aan haar levenswerk en schreef 31 non-fictie boeken en honderden artikels over een brede waaier van paranormale onderwerpen en heeft persoonlijk vele paranormale fenomenen mogen ervaren. Ze werkte mee aan verschillende documentaires en aan radio- en tv-programma’s. Ze is lid van de ‘League of Paranormal Gentlemen for Spooked Productions’, columniste voor T.A.P.S. Para Magazine en ‘consulting editor’ voor FATE Magazine. Ze heeft ook haar eigen website: Visionary Living.

Guiley gelooft dat schaduwmensen een paranormale ontmoeting zijn: het bezoek van wezens uit een andere dimensie die in staat zijn om onze fysische werkelijkheid binnen te dringen. De interesse van deze entiteiten gaat uit naar de observatie van – en de mogelijk controle over – ons. Wie deze schaduwmensen precies zijn is onduidelijk, maar een link naar buitenaardsen mag niet uitgesloten worden: zij zouden ons al lang observeren, controleren en bijsturen. Misschien willen deze entiteiten net angst en vrees afdwingen met hun openbaringen om te vermijden dat wij op het idee zouden komen om binnen te dringen in hun dimensie.

SilhouettenWaarom dragen zij capes en hoeden? De hoeden zijn gewoonlijk van een oudere stijl of lijken soms op helmen, wat zou kunnen betekenen dat de schaduwmensen of hun ware silhouet, of de ware aard en doel van hun ‘bezoek’, willen verbergen.

Voor diegenen die zo’n verschijning de eerste keer meemaken hoeft er geen tweede vertoning te zijn. Alleen al het achteraf beschrijven van deze ervaring roept terug dezelfde vrees en angst op. Velen hebben na de eerste ontmoeting met een schaduwmens jarenlang een verstoorde nachtrust.

Een wetenschappelijke verklaring voor het fenomeen zou hypnagogie kunnen zijn: een fysiologische conditie tussen slapen en wakker zijn. In die toestand is een persoon zich bewust van zijn omgeving en kan een gevoel van angst en opwinding ervaren, die mogelijk uitgelokt wordt door het onderbewustzijn.

Deze nachtelijke verschijningen zijn over de hele wereld gedocumenteerd. Het ziet er zelfs naar uit dat ze al voor een heel lange tijd deel uitmaken van onze wereld. Het eigenlijke doel van hun missie(s) is nog steeds niet gekend.

Bron: http://www.paranormalinsider.com

Update 6-8-2013

We stuitten op onderstaand YouTube-filmpje, een compilatie van ‘shadow people caught on camera’. Op de beelden zijn vreemde, wazige figuren zichtbaar, tamelijk vormeloos maar wel degelijk aanwezig. Hoewel de figuren niet voldoen aan het signalement ‘hatman’ of ‘hooded man’, doen de verschijningen ons lichtjes huiveren.

Lees meer

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s