Dit leerden tieners over zelfbevrediging in 1918

OMG! Van de pot gerukt advies is van alle tijden, maar op seksueel vlak zijn we anno 2013 gelukkig al van heel wat fabels verlost.

Na het lezen van fragmenten uit Mary Wood Allens ‘What A Young Woman Ought To Know’ (1918) doe je spontaan een vreugdedansje, puur omdat je niet geboren bent in zo een kleingeestig tijdperk.

Lees hier een vrije vertaling van de raad die tieners kregen over masturbatie in 1918:

Het lezen van sensationele liefdesverhalen is zeer schadelijk. De beschrijving van passionele scènes brengt opwinding naar boven die de normale werking van het seksueel organisme verstoren. Meisjes worden hierdoor veel te snel vrouwen. De stimulatie kan leiden tot het vormen van een kwaadaardige gewoonte die bekend staat als zelfmisbruik. De stimulatie van de seksorganen gaat gepaard met een plezierige sensatie. De opwinding kan door gedachten worden opgewekt, maar ook mechanisch.

[…]

Heel veel meisjes zijn zich van geen kwaad bewust, hoewel ze instinctief wel aanvoelen dat hun daden geheim moeten blijven. Sommigen doen het puur met hun gedachten, maar zijn minstens even schuldig aan zelfmisbruik als meisjes die hun handen gebruiken. De gevolgen zijn desastreus. Het vernielt de geest en het geheugen, zorgt voor vlekken op de huid, verdoft de ogen, verzwakt het lichaam en kan mogelijk ook krankzinnigheid uitlokken. Het is een gewoonte die je moeilijk kan afleren, die vaak jaren blijft aanhouden en die kan worden doorgegeven van moeder op kind.

[…]

Soms vinden piepkleine draadwormen uit de aars hun weg naar vagina van kleine meisjes, wat zorgt voor ongemak dat tijdelijk verlicht kan worden door wrijving die resulteert in de kwaadaardige gewoonte van het gebruiken van de handen voor genot. Zo kan het aangeleerd worden aan anderen, die het zonder instructies wellicht nooit zouden hebben gedaan.

[…]

De enige natuurlijke manier om seksuele prikkels te krijgen is in het door God gezegende huwelijk. Een meisje met zelfrespect weet dat een persoonlijke familiariteit met haar edele delen niet juist of beleefd is. Het kan altijd dat ze niet weet dat die gevoelens ook opgewekt kunnen worden door haar verbeelding, iets dat al even bezoedeld is dan de effectieve daden.

[…]

Wie deze slechte gewoonte al heeft en nu wakkergeschud is en beseft hoeveel kwaad ze doet, realiseert zich wellicht het verlies van kracht in haar koude, klamme handen, de rugpijn, de geheugenschade, het gebrek aan concentratie, de geïrriteerdheid en de doffe uitstraling. Wat kan je doen om dit te overmeesteren en opnieuw controle te krijgen over jezelf? Dit is een bloedserieuze vraag, want er is geen enkele gewoonte zo tiranniek als de overheersing van ongecontroleerde, seksuele lust.

Het eerste wat je moet doen is je attitude tegenover seks volledig veranderen. Het is heilig en moet gewijd worden aan de hoogste van alle functies: de voortplanting. Reinig je geest van alle vervuilende beelden door ze te vervangen door deze zuivere gedachte. Ga werken en koester een gezonde levensstijl.

Hoera voor de seksuele revolutie!
Lees meer

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: