Zo herken je de nep-webshop

Het zijn weer toptijden voor de webshops.

Voordat je de bestelling plaatst, speur je nog snel even over het web om te kijken of je het product van je dromen ergens anders niet goedkoper vindt. Is het prijsverschil te mooi om waar te zijn, dan is er alle reden voor gezonde achterdocht. Laat je hebberigheid je niet verblinden voor de risico’s. De haaien zijn op zoek naar een makkelijke prooi en slagen daarin wonderwel. De politie ontvangt gemiddeld zo’n 3500 meldingen van internetoplichting per maand. Dat zijn dus alleen de mensen die de moeite nemen om een aangifte te doen.

Ga je tóch voor de goedkoopste, dan moet je voordat je geld overboekt de naam en het bezoekadres van de webshop controleren. De webshop moet telefonisch bereikbaar zijn en het btw- en KvK-nummer moeten vermeld staan in de algemene correspondentie.
Een handige test is het checken van reviews en ervaringen van andere consumenten. Als de webshop een keurmerk heeft, dan moet dat logo aanklikbaar zijn. Op de site van het keurmerk kun je op de ledenlijst controleren of de webshop vermeld staat.

In samenwerking met Marktplaats heeft de politie het Landelijk Meldpunt Internetoplichting opgericht. Dit verzamelt niet alleen informatie over webshops, maar ook over malafide handelaren. Op www.mijnpolitie.nl kun je checken of er meldingen over de (ver)koper zijn gedaan. Je kunt bijvoorbeeld checken op het bankrekeningnummer, het telefoonnummer en het webadres van de leverancier. Op webwinkelchecker.nl kun je naar meer dan 20.000 webwinkels zoeken, waarbij je ook nog eens de klantbeoordelingen van de vergelijkingssites ziet.

Bron: MetroNieuws

Lees meer

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: