Nobelprijswinnaar vreest voor nieuwe recessie

Een nieuwe wereldwijde recessie in 2014 ligt nog altijd op de loer, vooral omdat overheden er niet in slagen om de torenhoge staatsschulden terug te dringen.

Daarvoor heeft de Amerikaanse econoom Eugene Fama, een van de Nobelprijswinnaars voor Economie dit jaar, zaterdag gewaarschuwd tegen persbureau Reuters.

Hij maakt zich met name zorgen over de financiering van de schuldbergen in de Verenigde Staten en Europa. ”Als er weer een recessie komt, dan komt die wereldwijd”, zegt Fama.

De enige reden waarom de werkloosheid in de VS volgens hem onlangs is gedaald tot 7 procent, het laagste niveau in vijf jaar tijd, is omdat mensen helemaal zijn gestopt met solliciteren.

Niet gerust

”Het herstel op de arbeidsmarkt is vreselijk verlopen. Ik ben er helemaal niet gerust op en ik geloof niet dat we erg goed uit de vorige recessie zijn gekomen”, constateert de topeconoom.

Fama maakte naam met zijn analyse hoe actuele prijzen van bijvoorbeeld aandelen, obligaties en huizen (financiële activa) zich ontwikkelen en doorwerken op de financiële markten.

Door: ANP

Lees meer

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: