Belastingdienst geeft huurders zonnepanelen al jaren vrijstelling energiebelasting

Mensen die tegen een vast kwh-tarief zonnepanelen leasen, krijgen al jaren vrijstelling van de energiebelasting, met toestemming van de Belastingdienst.

Dit meldt de website Energeia. Het is verrassend dat de Belastingdienst dit doet, omdat Minister Kamp onlangs besloot dat dit type lease-constructie niet meer in aanmerking komen voor korting op de energiebelasting.

Volgens Energeia gaan de plannen van Minister Kamp in tegen een gevestigde praktijk. Mogelijk zullen bestaande projecten daarom nog wel recht hebben op vrijstelling van de energiebelasting. Energeia: “Uit brieven van de Belastingdienst, waarvan Energeia er een aantal heeft kunnen inzien, blijkt in tegenspraak met Kamps visie dat de vrijstelling van energiebelasting in zulke gevallen door de Belastingdienst nadrukkelijk wordt goedgekeurd. Exploitanten hebben daarmee zwart op wit staan dat hun installatie vrijgesteld is van energiebelasting. Daarmee lijken in ieder geval bestaande projecten een houvast te hebben om de vrijstelling te behouden, ook als Kamp zou vasthouden aan zijn interpretatie van het wetsvoorstel. Een al jaren geaccepteerde praktijk zomaar stopzetten, zonder enige vorm van overgangsregeling, is immers geen goed politiek gebruik.”

Lees meer

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: