Vijf tieners leveren bewijs: wifi is schadelijk

Vijf tieners leveren bewijs: wifi is schadelijkVijf tienermeisjes uit Denemarken hebben aangetoond dat draadloos internet schadelijk is voor planten.

Ze plaatsten zes bakken met tuinkers 12 dagen lang in een kamer met een wifi-router. Hetzelfde aantal bakken werd in een ruimte zonder draadloze router gezet.

In de ruimte zonder wifi bloeide de tuinkers op, maar in de kamer met straling verwelkten de planten of stierven ze af.


Concentratieproblemen

In 2010 bleek al uit onderzoek van de Universiteit Wageningen, de TU Delft, TNO en de gemeente Alphen aan den Rijn dat de elektromagnetische straling van draadloos internet en de straling van mobiele telefoons een negatief effect hebben op planten en bomen. Volgens de onderzoekers veroorzaakt de straling van draadloos internet het afsterven van blad en het achterblijven van groei bij bomen en gewassen.

De vijf meisjes kregen last van concentratieproblemen op school als ze de nacht ervoor naast hun gsm hadden geslapen. Ze dachten dat het iets met de straling te maken had en besloten een experiment te doen.

Herhalen

Omdat ze niet beschikten over de middelen om de invloed van gsm-straling op de mens te testen, plaatsten ze planten naast een router. De scholieren concludeerden dat de straling van draadloos internet wereldwijd miljoenen mensen kan schaden.

In Denemarken wordt na het experiment van de meisjes gediscussieerd over de mogelijk schadelijke gevolgen van mobiele telefoons en wifi. Een Zweeds onderzoeksinstituut gaat een poging doen het onderzoek van het vijftal te herhalen.

Bron: HLN.be

Lees meer

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: