Merkel: Eurozone dreigt verloren te gaan; Finland: EU heeft kanker

Duitsland dreigt hulp aan crisislanden stop te zetten – Ook Merkel vergelijkt huidige situatie met uitbreken Eerste Wereldoorlog.

‘Niemand zal Europa redden,’ waarschuwde Angela Merkel, die de huidige situatie in de EU zelfs vergeleek met het dreigende uitbreken van de Eerste Wereldoorlog, volgend jaar precies een eeuw geleden.

Volgens het bekende en als betrouwbaar bekend staande Franse dagblad Le Monde is de Duitse kanselier Angela Merkel bij de EU-top vorige week enorm tekeer gegaan tegen haar Europese collega’s. Merkel zou de Eurozone met de DDR (het voormalige Oost Duitsland) hebben vergeleken, en de andere regeringsleiders hebben gewaarschuwd dat ‘de euro verloren is als wij ons als communisten blijven gedragen.’ De bondskanselier, die aan haar derde termijn is begonnen, zou zelfs gedreigd hebben de Duitse hulp aan de crisislanden stop te zetten, en een parallel hebben getrokken met het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog.

‘Niemand zal Europa redden’

Merkel wil perse dat de bestaande EU-verdragen worden hervormd, maar ondervindt grote weerstand van Frankrijk, Italië en Spanje, en inmiddels ook van traditionele bondgenoten Nederland, Finland en Oostenrijk. De afgelopen jaar opnieuw tot machtigste vrouw ter wereld gekozen kanselier zou zo geïrriteerd zijn door het ‘nee’ van haar collega’s, dat ze iets van haar zelfbeheersing verloor en de nogal gewaagde vergelijking met het voormalige Oost Duitsland maakte.

‘Ik ben in een staat groot geworden die het geluk had in nood door West Duitsland te worden geholpen,’ zei ze. ‘Voor Europa zal niemand dit doen,’ voegde ze er dreigend aan toe. ‘Als iedereen zich zo gedraagt als onder het communisme, dan zij wij verloren. Zonder de benodigde samenhang zal de gemeenschappelijke munt vroeg of laat uit elkaar springen.’

Finland: EU heeft kanker gekregen

De bondskanselier wil dat de EU-landen verplicht kunnen worden tot hervormingen als ze in aanmerking willen komen voor nog meer financiële hulp.

Eet bewust. Eet superfoods.

Lees meer

Dalternative.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: