Staat de Facebook-zeepbel op knappen?

“Facebook voelt zich nu al zo onder druk staan, dat het mensen betaalt als ze zijn socialenetwerksite gebruiken.

Maar dat zal niet helpen. De Facebook-zeepbel gaat knappen, en waarschijnlijk al in 2014″. Dat stelt Mike Elgan in een analyse op Datamation hij verwacht dat Facebook zijn status van onmisbaarheid verliest. En voor een site die zijn belang puur ontleent aan het feit dat het een netwerksite is, is dat op termijn dodelijk, argumenteert Elgan.

Zo is voor 16- tot 18-jarigen Facebook geheel passé, nu ook hun ouders en grootouders erop beginnen te converseren en voelen veel jongeren in deze leeftijdscategorie zich zelfs opgelaten als ze met Facebook in verband worden gebracht want ‘cool’ is anders. Hun groeiende afkeer is één van de punten waar Facebook volgens Elgan mank aan gaat: de ongevraagde confrontatie tussen verschillende sociale c.q. leeftijdsgroepen, niet alleen opa’s en oma’s die zich bemoeien met conversaties tussen hun kleinkinderen en hun vrienden, maar ook om de vraag of je wel wilt dat (toekomstige) collega’s zien wat je uitspookt.

In het verlengde daarvan ligt de vraag naar de privacy. Steeds meer Facebookers vragen zich af hoe verstandig het is om privé-dingen op Facebook te zetten die zich in de toekomst tegen je kunnen keren. Ook is onduidelijk wat Facebook allemaal over je verzamelt en wat het met die informatie doet, en ook daarvan wordt men zich steeds meer bewust, meent Elgan.

Alles bij de bron; AutomGids

Lees meer

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: