Vrieskou bedreigt Big Apple: gevoelstemperatuur tot -23°C

Het noordoosten van de Verenigde Staten maakt zich op voor vorstelijk bezoek.

Er wordt een sneeuwstorm verwacht en het kwik zal er serieus dalen, tot – 12 in New York, met een gevoelstemperatuur tot -23. Voor de staten New York, New Jersey, Pennsylvania en een deel van New England is winterstormalarm afgekondigd.

De weerkundige dienst verwacht dat vanaf morgen de sneeuw een tapijt van 15 tot 25 centimeter zal vormen, in de stad New York van 10 tot 20 cm. Gepaard met strakke winden tot 72 km/uur dreigt de gevoelstemperatuur in de Big Apple en de sector Long Island te dalen tot min 23.

Lees meer

Sneeuwstorm VS houdt 3.000 vliegtuigen aan de grond

UPDATE Ongeveer drieduizend vluchten zijn gisteren geannuleerd in de Verenigde Staten vanwege de sneeuwstorm die het noordoosten van het land teistert. De storm gaat gepaard met hevige wind en ijskoude temperaturen, tot -13 graden in New York.

Tot vanmiddag geldt er een alarmtoestand voor de winterstorm in de staten New York, New Jersey, Pennsylvania en een deel van New England.

In New York wordt 10 à 20 centimeter sneeuw verwacht. Met een wind die een snelheid aanneemt tot 56 kilometer per uur, en de sneeuw zal doen opwaaien, kan de zichtbaarheid extreem beperkt zijn. Het kwik daalt in New York tot 13 graden onder nul komende nacht, maar vanwege de wind zal de gevoelstemperatuur dalen tot -23 graden, aldus de nationale meteodienst.

In Boston daalt de temperatuur tot -21 graden. Burgemeester Thomas Menino beval de sluiting van de publieke scholen.

Vluchten geannuleerd
Gisteren waren er meer dan 500 vluchten geannuleerd vanaf de New Yorkse luchthavens, en honderden andere liepen vertraging op, volgens de gespecialiseerde website Flightaware.com. De luchthaven van Boston Logan, waar het luchtverkeer ook erg verstoord was, schortte de vertrekken gisteren op vanaf 20.30 uur lokale tijd (2.30 uur in België).

Vandaag zijn al meer dan zeshonderd vluchten opgeschort in New York en Boston, en meer dan negenhonderd in het hele land.

Ook in Canada
Niet alleen in de VS maar ook in Canada ligt de temperatuur extreem laag. In onder meer Montreal werd 26 graden onder nul gemeten. In Quebec was het gisteren nog kouder met -46 graden.

Lees meer

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: