IMF: Politici Europa in ontkenningsfase, dwangbijdrage komt snel

‘Europese politici hebben collectief amnesie voor 200-jarige recordschulden’ – ‘Periode welvaartsgroei in Europa is definitief voorbij’

In een nieuw rapport heeft het IMF forse kritiek geuit op de politici in Europa, die ‘zich in een toestand van ontkenning van de realiteit’ zouden bevinden. De Europese staatsschuldencrisis zal namelijk nooit kunnen worden opgelost met enkel bezuinigingen, economische groei en het uitstellen van drastische maatregelen, zoals nu in alle EU-landen gebeurt. Het IMF voorziet dan ook dat er snel een dwangbijdrage zal komen, een onteigening van bijvoorbeeld 10% van alle spaar- en bankrekeningen, en daarnaast een aantal andere keiharde maatregelen die definitief een einde aan onze huidige welvaart zullen maken.

Schulden op 200-jarig recordniveau

Vorig jaar stelde het IMF al dat de enorme schuldenberg in Europa alleen met een verplichte bijdrage van 10% van iedereen kan worden verminderd. De gerenommeerde IMF-economen Carmen Reinhart en Kenneth Rogoff concluderen nu dat zelfs dat niet voldoende zal zijn om de crisis op te lossen.

Lees meer

Leave a comment