Fukushima: Radioactieve straling Californische kust stijgt met 500%

71 Amerikaanse matrozen die meehielpen met noodoperaties kerncentrale hebben kanker gekregen – MSNBC presentator: Ons werd verboden het publiek te waarschuwen

Een enorme ‘radioactieve golf’ heeft de westkust van de VS bereikt, en lijkt in heel de Stille Oceaan een slachting te hebben aangericht onder het leven in en op de zee.

Officials van de medische autoriteiten in de Amerikaanse staat Californië beweren dat de plotselinge forse stijging van radioactieve straling op een strand -maar liefst 500%, later zelfs 1300%- geen reden tot zorg is. Maar wat is hun verklaring waard, nu een voormalige presentator van MSNBC recent heeft toegegeven dat hem verboden werd het publiek te waarschuwen voor hogere straling afkomstig van de Japanse kerncentrale Fukushima, ‘omdat het officiële standpunt van de regering is dat het veilig is’?

Volgens ‘Dave’, die een inmiddels massaal bekeken filmpje met zijn metingen op YouTube zette, mat hij enkele centimeters boven het strand eerst een 5 x zo hogere straling als normaal, en enkele dagen later zelfs een 13 x zo hoge straling. Dave, die al 2 jaar metingen zou verrichten, zei tevens dat de sterke stijging van de ene op de andere dag plaatsvond.

De autoriteiten zeggen echter dat het slechts om verhoogde achtergrondstraling gaat. Een groep van GeigerCounter.com zegt in het zand verhoogde hoeveelheden Radium 226 en Thorium 232 te hebben aangetroffen, twee in de natuur voorkomende radioactieve stoffen die niet afkomstig kunnen zijn van Fukushima.

Lees meer

Tips

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: