ADHD bestaat niet

Neuroloog Richard Saul stelt dat de ziekte ADHD niet bestaat en dat de diagnose bedrog is. Dat meldt de New York Post.

In zijn boek “ADHD Does Not Exist” beschrijft hij hoe hij tot zijn conclusie is gekomen en waarschuwt hij ouders voor de gevolgen van ADHD-medicatie, zoals verslaving, en de gevolgen voor de hersenen.

De diagnosticering van ADHD is gebaseerd op een kind jonger dan 7 jaar dat tekenen vertoont van onachtzaamheid of hyperactieve en impulsieve gedragingen. De criteria zijn onder andere tollen in een stoel, antwoord geven voordat de vraag uitgesproken is, moeite hebben met op de beurt wachten, stoeien tijdens gesprekken of spelletjes en veel praten.

Andere ‘symptomen’ van de ziekte zijn onder meer onzorgvuldig zijn en fouten maken op school, instructies niet opvolgen, taken niet afmaken, spullen verliezen omdat ze te vaak worden afgeleid en vergeetachtig zijn in dagelijkse activiteiten.

Gemakkelijk excuus

Volgens hoogleraar Trevor Parmenter, gespecialiseerd in ontwikkelingsproblemen bij kinderen, wordt de ziekte bij kinderen aangeleerd en zijn de symptomen in essentie gewoon kindergedrag. Dr. Richard Saul beargumenteert dat ADHD niet meer is dan een collectie van symptomen en niet een echte ziekte, aldus de krant.

“ADHD geeft een gemakkelijk excuus,” zegt Dr. Saul in zijn boek “ADHD bestaat niet: De waarheid over Attention Deficit and Hyperactivity Disorder”. “De diagnose kan een gemakkelijke uitweg zijn voor ouders. Verder kan de diagnose ADHD een aantrekkelijk element bevatten, in het bijzonder bij volwassenen. Het kan opwindend zijn om te denken dat je met meerdere dingen tegelijk bezig bent, in plaats van vast te zitten in een saaie sleur.”

In zijn eigen praktijk begon Dr. Saul naar de oorzaken van de symptomen te zoeken. Hij vond gevallen waarbij het kind ADHD-medicatie voorgeschreven had gekregen, zoals een jong meisje dat klierde op school, waarbij bleek dat ze het schoolbord niet kon zien en een bril nodig had.

Ernstige bijwerkingen

Een 36-jarige man die dacht dat hij ADHD had, dronk veel koffie en sliep weinig. Het aantal voorschriften voor ADHD-medicatie groeit enorm. In Amerika slikt inmiddels 15 procent van alle kinderen ADHD-medicatie.

ADHD-medicatie heeft ernstige bijwerkingen. Het kan psychose veroorzaken, is kankerverwekkend, is verslavend, kan hartfalen veroorzaken (ook bij kinderen met een gezond hart), remt de groei van het lichaam en de hersenen, leidt tot slechte prestaties op school (op de lange termijn) en doet de problemen zoals agressie en concentratieproblemen na drie jaar gebruik accumuleren.

De komst van de nieuwe psychiatrische ‘bijbel’, de DSM-5, leidt tot een verruiming van het diagnose-spectrum waardoor meer kinderen in aanmerking komen voor medicatie.

Bron: Nypost.com Attentie via: Zielenknijper.nl

Lees meer

Tips

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: