Vraag en antwoord, over ADD, Asperger, hoogbegaafdheid en de wereld wakker maken

Geschreven door Gordon Mellema

(voor het plaatsen van deze mailwisseling is natuurlijk toestemming verkregen)

Beste Gordon

Wat mij op valt is dat de kenmerken en gedragingen van de verschillende typen nieuwetijdskinderen heel veel overeenkomsten hebben met bijvoorbeeld ADD, ADHD, ASS / syndroom van asperger, hoogbegaafdheid, hoogsensitief persoon, chronisch depressief, enz… Kunt u hiervoor een verklaring geven??

Ik herken mijzelf in hoge mate in de kenmerken van een nieuwetijdskind. Echter, psychologen en psychiaters zijn nu van mening dat ik ADD heb en een chronisch tekort aan serotonine wat leidt tot depressiviteit. Eerder heeft een andere psycholoog geconstateerd dat ik beschik over een hoogbegaafd intelligentieniveau. En nog eerder zijn een angststoornis en een narcistische persoonlijkheidsstoornis aan de orde geweest. Kortom, ze snappen absoluut niet waar mijn problemen vandaan komen en willen een aantal medicijnen gaan inzetten (antidepressiva en ritalin).

Kunnen nieuwetijdskinderen wel normaal functioneren in een samenleving als deze??

Ik voel al van jongs af aan al dat er iets fundamenteel mis is met de wereld. Al dat individualisme, materialisme, de eindeloze focus op geld en economische groei ten koste van alles dat er eigenlijk toe doet. De aard en de uitwerking van alle systemen die de mensheid heeft geïntroduceerd en waaruit onze maatschappij is opgebouwd leiden tot onrechtvaardigheid, ongelijkheid en het verlies van vrijheid… Al deze waarden worden onder hun neus steeds meer afgenomen, en de meeste mensen zien het niet eens. Men zit gevangen in de kortzichtige modus van verstandelijk bewustzijn gericht op zichzelf en ten koste van eenheid, men zit gevangen in een gevangenis voor de geest. Volgens bronnen zijn de indigokinderen hier om de bestaande structuren af te breken, en de weg vrij te maken voor een heropbouw door kristalkinderen. Maar hoe dan?? De wereld is gevuld met slapende mensen!!! . Hoe kan je mensen laten voelen dat de aarde waarop zij leven het uitschreeuwt van de pijn??

Met vriendelijke groet, X

Beste X

ADD/ADHD/Asperger/HSP, hoogbegaafdheid, PDD-NOS (en nog wat labels) zijn m.i. allemaal uitdrukkingen van manieren van communiceren binnen gradaties van gevoeligheid. Veel van deze labels komen volgens mij voort uit een onbegrip voor de boodschap die deze mensen eigenlijk overbrengen: dat het tijd is om ons mensen op een andere manier te bekijken. Als spirituele wezens. Helaas zien de meeste mensen dat nog niet in, vandaar dat we met zijn allen maar namen zijn gaan geven aan deze kinderen. Wist je dat in Amerika de laatste 20 jaar “Adhd” met 800% is toegenomen?

‘Problemen worden niet opgelost op het niveau waarop ze zijn ontstaan”

-Albert Einstein-

Mooie tekst die misschien wel illustreert wat ik wil zeggen. “We” zien de eigenschappen van bijvoorbeeld een autist of een adhd’r als een probleem terwijl er op spiritueel niveau eigenlijk iets heel moois gebeurd, namelijk dat diegene ons laat zien op een ander niveau te communiceren dan het gangbare. Op een andere manier (niet lineair, maar in beelden) denkt en niet 1 voor 1, maar alles tegelijk voelt. Al gaat de adhd’r weer anders om om met denken en gevoel dan “de autist”.autisme 620 490×354 Vraag en antwoord, over ADD,Asperger, hoogbegaafdheid en de wereld wakker maken

Veel van deze mensen/kinderen zijn nieuwetijdskinderen (wat uiteindelijk ook maar weer een naam, een label is, maar die discussie sla ik even over hier)

Een psychiater kan meestal niet anders dan in zijn eigen hokjes denken, een nieuwetijdskind staat niet als zodanig in zijn DSM-V (standaardwerk van diagnostische criteria), dus gaat een psychiater kijken binnen zijn eigen referentiekader. En oplossingen zoeken (medicatie, cognitieve therapie) op datzelfde niveau.

Weet je dat veel volwassen nieuwetijdskinderen niet weten dat ze dat zijn, en soms in de psychiatrie terechtkomen, waar ze vaak anti-depressiva voorgeschreven krijgen, of andere medicatie? Die de communicatie met hun hoger zelf bemoeilijkt. Die hun gevoeligheid alleen maar verder verdooft? Terwijl die gevoeligheid ook hun grootste kracht is , ondanks dat het voor velen ook eerst heel moeilijk kan zijn om er mee om te leren gaan. Ik ben ooit zelf in therapie gegaan, na een leven van verslaving . Pas een paar jaar later zag ik in dat de helft van mijn toenmalige therapie groepje nieuwetijdskind was zonder dat zelf door te hebben. We hadden geluk dat we “terecht kwamen” bij artsen en therapeuten die werkten met Mindfullness. Die klassieke psychotherapie combineerden met Boeddhistische inzichten. Daarin voelden “we” ons wel redelijk thuis.

Begrijp me goed, ik ben geen arts en ik geef je dus geen advies op dat niveau. Sommige nieuwetijdskinderen hebben(volgens eigen zeggen) baat bij Ritalin of anti depressiva, maar de meesten m.i. niet omdat hun “problemen” op een ander niveau liggen. Je angsten zouden heel goed kunnen voortkomen uit een gevoeligheid die zo groot is dat nog niet bekend is binnen de reguliere zorg hoe daar mee om te gaan. Of uit een vorig leven, daar kun je veel angst uit mee hebben genomen, om maar één ” alternatieve” dwarsstraat in te gaan.

“Kunnen nieuwetijdskinderen wel normaal functioneren in een samenleving als deze?”

Wat is normaal? Ik weet het niet, ik denk het wel, mits ze “normaal” niet te serieus nemen en hun eigen maatstaven gaan hanteren. Ik heb bijvoorbeeld alleen maar hooggevoelige en heldervoelende vrienden, waarvan sommige volwassen nieuwetijdskinderen zijn. Dus binnen die kring mag ik helemaal mezelf zijn en “normaal functioneren”.
Ik kan me erg vinden in je omschrijving:

Al dat individualisme, materialisme, de eindeloze focus op geld en economische groei ten koste van alles dat er eigenlijk toe doet. De aard en de uitwerking van alle systemen die de mensheid heeft geïntroduceerd en waaruit onze maatschappij is opgebouwd leiden tot onrechtvaardigheid, ongelijkheid en het verlies van vrijheid… Al deze waarden worden onder hun neus steeds meer afgenomen, en de meeste mensen zien het niet eens. Men zit gevangen in de kortzichtige modus van verstandelijk bewustzijn gericht op zichzelf en ten koste van eenheid, men zit gevangen in een gevangenis voor de geest.

talent ave 2 240×133 Vraag en antwoord, over ADD,Asperger, hoogbegaafdheid en de wereld wakker makenGrappig (of erg) genoeg zitten veel volwassen nieuwetijdskinderen ook nog gevangen in een gevangenis van hun geest omdat ze zoals ik een ontzettende behoefte hebben aan vrijheid, maar de grootste moeite hebben deze aan zichzelf te geven. Ergens nog de grootste moeite doen om “normaal” te zijn of geaccepteerd te worden voor wie we zijn (voor wie ik ben) , vaak gaat het om zelf-acceptatie, wat een pijnlijk proces kan zijn als je dat niet hebt geleerd in je jeugd (bijvoorbeeld omdat je ouders hebt gehad die echt niks wisten van hooggevoeligheid of nieuwetijdskinderen, en omdat je opgroeide in een maatschappij die echt niet ingericht was/is op de gevoelige wezens die de nieuwetijdskinderen zijn. Kijken naar wie je echt bent kan pijnlijk zijn als je niet zonder angst bent en je schaduwkanten onder ogen moet komen.

De wereld is gevuld met slapende mensen!!!

Klopt, maar er worden steeds meer wakker. Soms alleen al doordat ze aan hun eigen kinderen zien dat er meer is. En sowieso worden er veel wakker. Er is nog veel angst en onrust op de wereld. Klopt. Maar door die angst worden veel mensen gedwongen om op een andere manier te kijken, waardoor ze langzaam wakker worden. Kijk maar naar de politiek, naar de kredietcrisis, de aardbevingen e.d. , allemaal manieren waardoor mensen meer vanuit hun hart gaan praten, zich meer met elkaar gaan verbinden.

Hoe kan je mensen laten voelen dat de aarde waarop zij leven het uitschreeuwt van de pijn??

Gewoon door jezelf te zijn. Meer kun je niet doen. We (de Nieuwetijdskinderen) werken op groepsniveau samen om een nieuw soort energie te brengen en te aarden. Jij zult, als je dat nog niet weet, merken dat de dingen die je echt plezier geven en je hart raken in de lijn liggen van wat je persoonlijk gaat doen.

Groetjes,

Gordon

Lees meer

Tips

Advertisements

5 responses to this post.

 1. Posted by Johng228 on July 18, 2014 at 9:37 pm

  Your weblog is 1 of a kind, i really like the way you organize the topics. efdfaffegdck

  Reply

 2. Posted by Johnf189 on July 18, 2014 at 9:37 pm

  Normally I do not read post on blogs, but I wish to say that this writeup very compelled me to try and do it! Your writing style has been surprised me. Thanks, quite great article. bbedkdedgdde

  Reply

 3. Posted by Johnd620 on July 18, 2014 at 9:38 pm

  I loved your post.Much thanks again. fddcfdgkeddf

  Reply

 4. Posted by Johnc969 on July 18, 2014 at 9:38 pm

  Howdy! Would you mind if I share your blog with my twitter group? Theres lots of people that I believe would really enjoy your content. Please let me know. Thanks cdagkdgcfdkb

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: