Hoe je water kunt zuiveren met fruitschillen

Er is steeds meer vraag naar waterfilters, maar je hebt geen ingewikkeld apparaat nodig om er zeker van te zijn dat je kraanwater vrij is van schadelijke stoffen.

Onderzoekers uit Singapore hebben onlangs ontdekt dat water op een effectieve manier kan worden gefilterd met fruitschillen en schoonmaakalcohol.

Ramakrishna Mallampati gebruikte tomaten- en appelschillen in combinatie met de schoonmaakalcohol om water te zuiveren. In rurale gebieden kunnen er naast bacteriën ook schadelijke stoffen en pesticiden in het drinkwater komen. Door stukken van de schil in een oplossing met schoonmaakalcohol te leggen, ze te laten drogen en vervolgens een paar uur in vies grondwater te leggen, absorberen ze zware metalen, kleurmiddelen, pesticiden en nanodeeltjes. Pathogenen blijven wel achter in het water.

Verwijder de schillen en het water kan worden gedronken. Fruitschillen zijn goedkoop en ruimschoots voorhanden, in tegenstelling tot dure infrastructuur of waterzuiveringstechnologie. “We zijn niet uit op commercialisatie,” zei Mallampati. “We werken met NGO’s die de technologie beschikbaar kunnen maken voor het volk.”

Mallampati onderzoekt nu hoeveel schillen nodig zijn om water in verschillende landen te zuiveren. Hij kijkt daarbij per land naar het vervuilingsniveau.

Ook bananen kunnen worden gebruikt om water te zuiveren:

Zie hier de video.

Bron: MNN.com, Wired.com

Lees meer

Tips

Advertisements

One response to this post.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: