PETITIE: De voordelen van een onvoorwaardelijk basisinkomen en de haalbaarheid ervan

Voor veel mensen die zich niet in verdiept hebben in een basisinkomen is het een vreemd, onrealistisch idee.

Hieronder vind je daarom meer informatie over het hoe en waarom, de verschillende voordelen van een onvoorwaardelijk basisinkomen en de haalbaarheid ervan.

De petitie kun je ondertekenen om de mogelijkheden voor een EU-breed onvoorwaardelijk basisinkomen te onderzoeken. (N.b. Dit betekent dus niet dat het ook ingevoerd wordt).

Als er genoeg handtekeningen binnenkomen moet de Europese Commissie het burgerinitiatief voor een basisinkomen zorgvuldig onderzoeken onder andere door een openbare hoorzitting in het Europees Parlement te organiseren.

We leven in het rijkste economische tijdperk aller tijden maar de kloof tussen arm en rijk wordt met de dag breder. Maar er is een uitweg: het heet Onvoorwaardelijk Basisinkomen en kan volgens deskundigen armoede volledig uitroeien!

Deze vorm van sociale zekerheid wordt al jarenlang door Nobelprijs-winnende economen voorgedragen als dé oplossing voor armoede en problemen zoals torenhoge ziekenhuiskosten.

Veel politici durven zich er niet voor uit te spreken omdat het vaak slecht begrepen wordt maar EU-burgers hebben een formele petitie opgezet en als ze de 1 miljoen halen, dan is de EU wettelijk verplicht om deze veelbelovende, unieke en gedurfde oplossing voor armoede te onderzoeken!

Wanneer 1 miljoen van ons zich hierbij aansluit zal deze petitie aangeboden worden aan de Europese Commissie met de eis dat zij resoluties van het Europees Parlement uit 2010 die oproepen tot meer onderzoek naar basisinkomen moet uitvoeren.

Teken nu, voeg je naam toe aan de officiële EU-petitie en deel dit met al je vrienden en familie zodat onze politici de oplossing voor armoede niet meer kunnen negeren.

De officiële EU-petitie kan je hier vinden:

ec.europa.eu/citizens-initiative/REQ-ECI-2012-000028/public/index.do

Lees en zie meer

Tips

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: