Je bent wakker, maar kom je ook uit bed?

Je bent misschien aan het wakker worden, maar je hebt de neiging om voorlopig nog in je heerlijk warme bed te blijven liggen.

Kunnen we ons leven leiden terwijl wij bewust zijn, maar zonder al die nare wrijving die ontstaat in een volkomen dolgedraaide wereld en ondertussen heerlijk verder dromen?

Ieder van ons kwam hier met een bepaald doel.

Wij besloten, of een hoger wezen deed dit namens ons, dat onze geest zich zou hechten aan een bepaald fysiek lichaam dat zichzelf zou manifesteren in de samenkomst van een bepaalde man en vrouw.

Tja, nu kun je zeggen, “Dat zal wel, maar dat betekent nog niet dat ik een bepaald doel zou moeten hebben”.

Dus, zijn wij simpelweg het resultaat van een vibrerende aantrekkingskracht die verder geen specifiek doel dient?

Er zijn mensen die kiezen voor deze gedachtengang en die geloven dat het universum niets anders is dan een toevallige collectie van orbs, energieën en draaikolken die toevalligerwijs in een bepaald patroon terechtgekomen zijn zonder dat er zich een soort kosmische regelaar in de achtergrond bevindt. Voor zulke mensen gebeurt alles toevallig of door een bewuste handeling van de menselijke wil.

Voor hen die dit geloven is toeval precies dat. Zelfs als iets met verrassende regelmaat gebeurt en soms voor verbazende resultaten zorgt, blijft hun standpunt dat dit gewoon toeval is. Mensen die dit denken kunnen nooit volledig wakker worden. Met andere woorden, ze kunnen of willen zich niet bewust worden van de macht van een hogere bron die door hen en met hen werkt.

Ze kunnen zichzelf niet voorstellen als onderdeel van dat hogere bewustzijn als ze niet geloven dat het bestaat. Wat betekent dat er al bij voorbaat eenzaamheid is ingebouwd in het levenspatroon van deze mensen, waardoor ze gedwongen zijn om allerlei vormen van compensatie te zoeken om hun dagelijks leven een waardevolle ervaring te maken.

Je ziet vaak dat wetenschappers in deze categorie vallen. Sommigen van hen zijn in ieder geval dan nog nieuwsgierig naar een hogere staat van bewustzijn, maar toch kunnen ze het niet nalaten om te proberen te bewijzen via uitgebreide en heel dure experimenten dat het “God deeltje” bestaat. Als ze dat eenmaal hebben gevonden, dan brengt dit niet een innerlijke transformatie bij hen teweeg en een sterk verhoogd bewustzijn. In tegendeel, zij gaan door met deze kennis alsof het volkomen los van hen staat en ze een enorme supergeleider experiment nodig hebben om te bewijzen dat dit daadwerkelijk bestaat.

Dan hebben we de mensen die godsdienstig zijn. Zij die om een bepaalde reden geloven in een hogere bestaansvorm die verder gaat dan onze dagelijkse behoeften. Velen van hen zijn tot dit geloof gekomen door religieuze overtuiging. Of misschien een bijna doodervaring. Of misschien iets wat ze simpelweg hebben geërfd van hun ouders, iets waar ze zich aan hebben vastgeklamd uit de behoefte om zich beschermd te voelen, of misschien gewoon om het leven wat zin te geven.

Velen die aan bovenstaande omschrijving voldoen, handelen vanuit bepaalde morele principes afkomstig uit Bijbelse bronnen. Dit houdt ook in de “angst voor God”, het zich zorgen maken dat als ze niet volgens de regels leven, ze zullen worden gestraft. Ze hebben priesters, dominees, goeroes en diverse andere hiërarchische figuren nodig om hen richting te geven in het leven.

Ook zij kunnen niet volledig wakker worden. Ze worden weggehouden van hun diepere intuïtie door de angst dat ze hiermee de grenzen van het sociaal geaccepteerd gedrag zullen overschrijden. Of ze worden simpelweg tegengehouden door de angst voor het onbekende.

Dat betekent dan dat het “wakker worden” is voorbestemd voor een kleine groep mensen die of al het bovenstaande verwerpen of dit ontgroeid zijn. Zij, die verder zijn gegaan op het bredere en diepere “pad der ontdekking”.

Een pad, dat door een aantal inleidende niveaus voert, waarmee de meerderheid van de mensen niet bekend is. Ervaringen die inhouden dat er door de sluier van illusie wordt geprikt en de waarheid onder ogen gezien. Of toestaan dat de innerlijke stem de intellectuele conclusies overheerst, of deze bevestigt.

Deze zielen worden geleid door een hoger bewustzijn, wat zij herkennen als iets waar ze van nature mee zijn verbonden. Het is dan ook binnen deze groep dat je de mensen vindt waarvan je kunt zeggen dat ze “wakker zijn” in de volle betekenis van het woord.

Individuen die in staat zijn om goed van kwaad te onderscheiden, niet vanwege een uitgebreide psychologische studie, maar vanuit een diepe intuïtie waarvan de bron Goddelijk is. Een die ons ook laat weten dat dit het “Tijdperk van de Waarheid” is. Dat zij die wakker zijn zich bewust zijn van deze kracht en leven in harmonie met bedoeling van de waarheid. Ja, het heeft intentie.

De grote vraag is: Wat is het? Wat is de intentie achter de Waarheid? En hoe drukt zich dat uit? Hoe moet zoiets worden geuit?

De intentie achter de Waarheid is de katalytische wens tot het volledig uitdrukken van de Essentie. Het “Ik ben wie ik ben”, wat iedere dag opstaat met het opgaan van de zon en haar stralen rondstuurt in een glorieuze bevestiging. Een enorme uitstorting van alles dat “is”, zodat alles wat door deze Waarheid wordt beroerd wordt doordrongen met het besef van een Goddelijke en vruchtbare potentie. Wij kunnen deze toetssteen zijn.

Wanneer wij deze golf van Waarheid meemaken, dan noemen we dit terecht Liefde. Omdat dat is wat het is. Liefde is Waarheid en Waarheid is Liefde, zij zijn een uitwisselbaar festijn. Zoals bij ieder goed feest trekt dit overvloed aan en het zou dom zijn om daar weerstand tegen te bieden, omdat dit nodig is om deze dorst die we allemaal kennen te lessen. Het kent geen beperkingen in haar doelstelling, net zoals het Universum geen beperkingen kent in haar oneindig potentiëel.

Energie die wordt uitgedrukt in Liefde is het toppunt van het alles door die ene en door die ene van het alles. Het is de manifestatie van de glorie van het leven.

Dus, om ons weer op aarde te brengen. Het “wakker worden” is de handeling die ons laat deelnemen aan dit festijn. Een festijn of een feestmaaltijd waarvan de eerste gang bestaat uit een inleidende glimp naar Waarheid-Liefde. Waar de hoofdmaaltijd bestaat uit een vollediger begrip van deze gemanifesteerde expressie binnen onszelf. Het is precies op dat punt waar we de grootste uitdaging aangaande onze authenticiteit tegenkomen.

De hoofdmaaltijd in al haar glorie is onhaalbaar zolang het centrum van de zwaartekracht over het geheel genomen naar binnen gericht blijft. Terwijl wij slechts door een inleidende staat van bewustzijn de intentie hebben om die innerlijke bloei te bereiken. De hoofdmaaltijd is alleen beschikbaar wanneer we naar buiten gaan en actie ondernemen, voorbij de grenzen van het “zelf”.

Je bent misschien aan het wakker worden, maar ben je ook bereid om uit bed te komen? Het kan erg knus aanvoelen zo ’s morgens vroeg onder de warme dekens. Er is dat heerlijke gevoel van bescherming dat ons omringt, oh zo plezierig. De nog aanwezige slaperigheid zorgt voor een ontspannen gevoel van lichaam en geest, dus misschien is het nog geen tijd om op te staan?

Kunnen we niet blijven hangen bij het voorgerecht en hier zo lang mogelijk van genieten en gewoon de hoofdmaaltijd overslaan? Op deze manier kunnen wij ons leven leiden terwijl wij ons bewust zijn, maar zonder al die nare wrijvingen die ontstaan in een volkomen dolgedraaide wereld en ondertussen heerlijk verder dromen.

Een wereld die nog steeds wacht op een drastische heroriëntatie die haar kan redden van een apocalyptische implosie. Kunnen wij het beloofde land bereiken zonder dat wij moeten worstelen met de chaotische staat van deze zieke planeet?

Het antwoord op die vraag brengt ons naar het laatste niveau. De laatste inleidende stap voor hen die bewust zijn, maar nog over de drempel moeten stappen naar het volledig bewustzijn van hun Goddelijk doel hier op aarde. Zij die nog niet uit bed zijn gestapt.

Ieder van ons heeft een doel op aarde. Het is slechts een kwestie hoe vroeg of laat wij dit ontdekken en vervolgens in de praktijk brengen als onze voornaamste drijvende kracht in ons leven. Hoe eerder wij dit doen hoe eerder kan de transformatie van onze planetaire chaos beginnen. Hoe eerder overtuiging wordt uitgedrukt als actie naar buiten hoe eerder zullen de vampirische krachten die zich hebben gevoed aan onze dode materie, worden ontslagen.

Dus, hoe eerder je de resonantie van deze woorden omzet naar een vastberadenheid om ze in de praktijk te brengen hoe eerder de liefdeskrachten naar je toe zullen vliegen en je leiden naar het pad van de Waarheid.

Het is niet de Waarheid wanneer het wordt beperkt tot dialoog, hoe interessant dit ook moge zijn. Dat is de wegwijzer naar de Waarheid, maar niet de Waarheid zelf. Het is pas de “Waarheid” als het uit vrije wil oog in oog staat met alles dat het genius van menselijke creativiteit en liefde vangt, onderdrukt, afleidt en onderwerpt en vastbesloten is om dit te overkomen door dienstbaar te zijn voor de mensheid en haar planeet, onze tuin.

Dit wordt het jaar waarop we ophouden met het vertellen van verhalen. Waarin we onszelf midden in het verhaal gaan begeven en hierdoor haar bestemming forceren door middel van miljoenen werkelijke, pragmatische en nuchtere handelingen. Acties die niet kunnen worden gesaboteerd door zelfs de meest weerzinkwekkende plannen die in het geniep zijn bedacht door steriele uitvoerders van een stervend status quo.

Dit is het jaar waarin “wij de mensen” onze bestemming terug pakken en samenwerken om de gebroken ledematen van deze planetaire woning te spalken, een woning waarvan wij de beheerders en de bewakers zijn.

Bron: Changing Course for Life

Lees meer

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: