Liet jij je beetnemen door reuzeninktvis?

Sinds gisteren circuleert op socialemediasites als Facebook en Twitter een verhaal over een reusachtige inktvis die op de kust van Californië zou zijn aangespoeld.

Het bericht van de satirische website ‘Lightly Braised Turnip’ over de inktvis van 150 meter lang, “het resultaat van nucleair gigantisme veroorzaakt door de kernramp in Fukishima”, werd zelfs overgenomen door een Chinese krant. Het ‘nieuwsbericht’, dat voelde met je klompen aan, was een hoax.

Niet minder dan een half miljoen mensen deelden het verhaal. Tot het gerenommeerde National Geographic er op wees dat de de grootste reuzeninktvis die ooit werd aangetroffen slechts 12 meter lang was. De website Lightly Braised Turnip had onlangs ook een exclusief interview met de kerstman.

Nog voor de hoax werd onthuld, zette de Chinese krant People’s Daily het bericht op hun website. Vorig jaar liet die krant zich ook vangen door een bericht van de satirische website The Onion, die beweerde dat de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un was uitgeroepen tot de meest sexy man van het jaar.

Lees meer

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: