Heeft Geert Wilders (Partij Van Vrijheid) gelijk?

Vragen over het gelijk van Wilders krijgen we regelmatig.

Om die echter te beantwoorden moet je de vraag eerst meer specificeren. Over het totale programma is Wilders/PVV zeker niet libertarisch, niet NAP. Zeker niet wat betreft de houding en generaliserende uitspraken over allochtonen en over het sociale systeem. Maar hoe zit dat met de EU?

DE slechtheid van de EU begint bij Nederlanders toch steeds meer door te dringen. De Vrijspreker verkondigt dit al jaren.
Het blijkt dat de PVV daarover gemakkelijker bij meer mensen gehoor krijgt en kans maakt daardoor in mei veel stemmen te krijgen bij de verkiezingen voor het Europese Parlement (EP).

Zelfs van enthousiaste LP-leden krijgen we vragen of ze voor (anti-EU) resultaten niet beter op de PVV kunnen stemmen omdat die meer kans op zetels heeft.

Wilders heeft nu een aanzet gemaakt voor de verkiezingscampagne met een nieuwe video waarin hij interessant een aantal punten op een rijtje zet.

Ook voor libertariërs kan het nuttig zijn om deze EU punten eens objectief te overwegen. Dus los van de andere hierboven al genoemde zaken.

Hier is zijn recente video, met VRAAG:

Klopt wat hij zegt? Wat klopt niet?

Lees meer

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: