Opvouwbare Pocket Drone volgt gebruiker overal

Een bijzondere opvouwbare drone die zijn gebruiker overal volgt is een grote hit op crowdfundingwebsite Kickstarter.

De Pocket Drone van Airdroid heeft in vijf dagen al ruim 150.000 dollar opgehaald terwijl het originele doel slechts 35.000 dollar was.

De drone heeft drie propellers en is opvouwbaar zodat hij eenvoudig meegenomen kan worden. Volgens de makers is de Pocket Drone vervolgens in twintig seconden vliegklaar te maken en moet hij eenvoudig kunnen worden aangestuurd.

Het apparaat zelf weegt slechts ongeveer 450 gram en kan 230 gram aan bagage meenemen. Zo is het mogelijk een GoPro-camera aan de drone te hangen. De gebruiker kan dan zijn leven vastleggen vanuit de lucht.

Volgen

De Pocket Drone kan namelijk een gekoppelde smartphone zonder verdere besturing volgen. Ook is het mogelijk de drone met een speciale controller of gekoppelde tablet te besturen. De vluchttijd bedraagt zo’n twintig minuten.

“Tot nu toe konden de meeste mensen geen ervaring op doen met deze revolutionaire technologie. De kosten van drones waren te hoog, de apparaten waren te zwaar en de software te ingewikkeld”, zo schrijven de makers op hun Kickstarter-pagina.

Al deze problemen zouden nu opgelost zijn hoewel een Pocket Drone nog steeds 415 dollar zonder controller en 455 dollar met controller kost.

Lees en zie meer

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: