Recept: zo maak je zelf allesreiniger … in 40 seconden

Je zou denken dat tegenwoordig alle schoonmaakmiddelen uit de supermarkt onmisbaar zijn voor het huishouden, maar niets is minder waar!

Mijn huis houd ik schoon met enkel azijn, soda (schoonmaaksoda en bakingsoda) en zeep. Waar in mijn keukenkastje eerst heel veel flessen stonden (schuurmiddel, dikbleek, allesreiniger, glassex, anti-kalk / vet en ga maar door) is nu ruimte overgebleven voor andere dingen. Heel fijn en overzichtelijk om met zo weinig schoonmaakmiddelen het huishouden te doen, het scheelt veel afval in plastic flessen en het is niet chemisch!

Azijn ontkalkt, ontvet en doodt bacteriën, dus ideaal voor de dagelijkse schoonmaak in huis. Verder verdrijft het nare luchtjes, het is milieuvriendelijk en ook nog eens goedkoop om aan te schaffen. Ik gebruik steeds dezelfde spuitfles waar ooit een ander schoonmaakmiddel in heeft gezeten en met deze allesreiniger wordt het aanrecht, gasfornuis, tafel, wasbak, kinderstoel, spiegels, ramen en nog veel meer weer stralend schoon!

Recept allesreiniger:
– 125 ml natuurazijn
– 500 ml water
– spuitfles

Meng de natuurazijn met het water in een spuitfles en klaar! Gebruik de allesreiniger door een beetje op de schoon te maken plek te spuiten en wrijf het schoon met een doekje.

Lees meer

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: