Gevitaliseerd water: dood water weer levend maken

In het televisieprogramma TROS Radar was maandag aandacht voor vitaal water. Diverse webshops bieden apparaten aan die ‘dood’ kraanwater kunnen herstellen naar de kwaliteit van bronwater.

Vitaal water zou gezonder zijn dan gewoon leidingwater omdat het is ontdaan van zogeheten schadelijke clustervorming.

Er zijn al een aantal bedrijven die gebruikmaken van vitaal water. Kwekers telen vitale tomaten en bij het Vlaamsch Broodhuys kunnen mensen vitaal brood kopen.

Reumatische klachten

Eén van de zogenoemde watervitalisers is de Aqua-Cel. Op de website van het apparaat staat dat het reumatische klachten kan verminderen, helpt bij het ontlasten van de lever en de nieren en het immuunsysteem verbetert.

De fabrikant schrijft het volgende over het apparaat:

De Aqua-Cel reset het water waarna het geënergetiseerd en gevitaliseerd wordt met alle 69 essentiële spoorelementen. Geen hardnekkige kalkaanslag meer en tevens wordt het water verrijkt met zuurstof. Het water uit de Aqua-Cel heeft een sterk reinigend vermogen en is veel beter opneembaar voor het lichaam.

De werking van de Aqua-Cel is gebaseerd op twee principes. Ten eerste een drievoudige verwerveling van het water door middel van een met goud beklede ‘verwervelingsschijf’, naar de principes van Viktor Schauberger. Na deze verwerveling stroomt het geneutraliseerde water over geïnformatiseerde kristallen en worden waterclusters met deze nieuwe, positieve informatie opnieuw geïnformatiseerd en op het lichaam overgedragen.

Homeopathie

Volgens Roelof Stuurman van het onderzoeksinstituut Deltares is er geen medisch onderzoek om de verhalen over vitaal water te bewijzen. Het heeft een stevige link met het gedachtegoed van de homeopathie, aldus Stuurman.

Hoogleraar Cees Buisman probeert bij onderzoeksinstituut Wetsus het mysterie van gevitaliseerd water te ontrafelen. “Wij denken dat als je de natuurkundige kwaliteit van water verandert, ook de chemische en biologische structuur verandert. Maar er zijn zo’n 200 vitalisers, dus dat zegt nog niets over de gemiddelde vitalisers.”

Bron: Trosradar.nl

Lees en zie meer

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s