Rijdende vrachtwagen leeggeroofd op Duitse snelweg

Een uit Waalwijk vertrokken vrachtwagen is tijdens een rit over de Duitse Autobahn overvallen. ”Als in een actiefilm” sloopten de daders al rijdende het slot van de truck en gingen er vandoor met de lading.

Foto: ANP

De buit bestond uit 125 iPads, vier iPad-mini’s, dertig iPhones en twee toetsenborden van Apple. Dat meldde de Duitse politie dinsdag.

De diefstal was in de nacht van maandag op dinsdag. De Tsjechische vrachtwagenchauffeur ontdekte de roof tijdens een tussenstop op een parkeerplaats bij Kassel. Waarschijnlijk zijn de daders vlak achter de vrachtwagen gaan rijden. Daar kon de chauffeur ze niet zien.

Vervolgens klom een van de dieven al rijdende op de motorkap van de auto. Zo konden ze het laadruim van de truck openen. Daarna haalden ze de inhoud pakje voor pakje uit de vrachtwagen. Dat duurde hooguit een paar minuten.

De truck was maandagavond rond half elf vertrokken uit Waalwijk en was onderweg naar Tsjechië. Bij een eerste tussenstop in de buurt van Dortmund was er niets aan de hand, dus de roof moet tussen Dortmund en Kassel zijn gepleegd.

Waarschuwen

Maar de politie weet niet wanneer en waar de vrachtwagen precies is leeggehaald, omdat het onder het rijden gebeurde. De daders zijn spoorloos.

Dortmund ligt in de deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen. Justitie daar waarschuwde vorig jaar al voor berovingen van rijdende vrachtwagens. In een paar maanden tijd zouden er zeker vijftig trucks zijn leeggehaald op snelwegen in de deelstaat. Vooral pakketdiensten zouden doelwit zijn en de buit bestond meestal uit elektronica. Het is niet bekend of er een verband is met de meest recente overval.

Door: ANP

Lees meer

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: