Zeven toxische voedingsmiddelen, dranken en toevoegingen die je voorgoed uit je eetpatroon zou moeten schrappen

Cola

We komen zoveel tegenstrijdige informatie tegen over welke voedingsmiddelen nu wel gezond zijn en welke niet dat het voor veel mensen moeilijk is om te bepalen welke levensstijl en welk dieet nu echt gezond is. Maar een goede plek om te beginnen is het vermijden van deze zeven toxische etenswaren, dranken en toevoegingen die veel voorkomen in het Amerikaanse dieet.

Light frisdranken en dranken die gezoet zijn met kunstmatige chemicaliën.

Een van de meest voorkomende misverstanden in de huidige maatschappij is het idee dat ‘light’ frisdranken om de een of andere reden gezonder zijn dan met suiker gezoete dranken. Aspartaam, sacharine en sucralose behoren tot de meest populaire kunstmatige zoetstoffen en worden gebruikt in veel light frisdranken, vruchtensappen, kauwgum en andere voedingsmiddelen. Niet alleen zijn kunstmatige zoetstoffen slecht voor je gezondheid, maar ze dragen ook bij aan het ontstaan van overgewicht. Als je jezelf wilt beschermen tegen chronische ziekten en toxische effecten -aspartaam wordt in het lichaam letterlijk omgezet in formaldehyde en veroorzaakt een verzuring in het lichaam- kun je je het beste beperken tot onbewerkte suikers of natuurlijke suikervervangers zoals een puur stevia extract.

Glucose-fructosesiroop (HFCS), de sluipmoordenaar.

Ondanks alle onzin die de mais verwerkende industrie verkoopt, is het niet echt een geheim meer dat glucose-fructosesiroop een toxische zoetstof is die je zou moeten vermijden. (http://www.naturalnews.com/hfcs.html) Glucose-fructosesiroop wordt in verband gebracht met overgewicht, hersenschade, een laag IQ en zelfs met kwikvergiftiging en het is dus logisch dat het vermijden van alle voedingsmiddelen waar het in verwerkt is -en hieronder vallen sommige typen brood, ontbijtgranen en andere schijnbaar onschuldige etenswaren- wonderen zal doen voor je gezondheid.

De meeste plantaardige oliën, inclusief de gehydrogeneerde soorten en de transvetten.

De misleidende strijd tegen verzadigde vetten heeft ertoe geleid dat miljoenen mensen denken dat onverzadigde plantaardige oliën een gezond alternatief zijn. Niet alleen worden veel plantaardige oliën snel ranzig, wat betekent dat ze bedorven zijn, maar veel soorten bevatten ook een hoog gehalte aan omega-6 vetzuren die, wanneer ze niet gecombineerd worden met omega-3 vetzuren, ernstige gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken, waaronder hart- en vaatziekten en kanker. Voor meer informatie zie http://healthwyze.org, http://www.naturalnews.com/022860.html. Veel plantaardige oliën worden ook gemaakt van genetisch gemodificeerde planten (GMO’s), waaronder canolaolie, soja en maïsolie. Deze zelfde oliën worden ook vaak gehydrogeneerd, een proces waardoor ze veranderen in vaste vetten, die erg ongezond zijn voor het hart- en vaatstelsel. Als je deze oliën vermijdt en je beperkt tot gezonde vetten zoals grasboter, kokosolie, olijfolie en hennepolie, dan zal je gezondheid met sprongen vooruit gaan en je verlaagt je kans op allerlei ziekten.

Wittebrood, pasta en ander voedsel gemaakt van geraffineerd meel.

Deze voedingsmiddelen zijn goedkoop, ze zijn overal volop aanwezig en ze bestaan in honderden varianten. Maar wittebrood, pasta en ander voedsel van geraffineerd meel behoren tot de belangrijkste gevaren voor de gezondheid in het hedendaagse Amerika. Niet alleen zijn de meeste producten die van wit meel zijn gemaakt kankerverwekkend omdat ze gebleekt zijn en behandeld met broom, maar er zitten ook onvoldoende essentiële voedingsstoffen in, omdat deze tijdens het bewerkingsproces verloren gaan. Vermijd deze, en alle andere, bewerkte graanproducten als het enigszins mogelijk is, om je gezondheid te verbeteren.

Mononatriumglutamaat (MSG), carrageen en geraffineerd zout.

MSG is een aan zout verwante stof die onder allerlei bedekkende termen in je voedsel verborgen zit. (http://www.truthinlabeling.org/hiddensources.html) Je dient het te vermijden omdat het in verband wordt gebracht met hoofdpijn, hartproblemen, hersenschade en andere ziekten. Carrageen (een mengsel van polysachariden gewonnen uit zeewier -vertaler) is een andere chemische toevoeging die vaak verborgen is in als ‘natuurlijk’ en ‘organisch’ aangeprezen voedingsmiddelen zoals notenmelk en vleeswaren voor op de boterham. Je kunt het beter vermijden omdat het maag- en darmklachten kan veroorzaken, evenals dikke darmkanker Voor meer informatie zie http://www.cornucopia.org.

En geraffineerd zout, dat tegenwoordig ongeveer overal aan wordt toegevoegd, mist de sporenelementen die normaal gesproken aanwezig zijn in zeezout of zout dat zo uit de aarde komt, wat betekent dat je lichaam gebrek krijgt aan deze essentiële voedingsstoffen. Voor meer informatie: http://www.naturalnews.com/028724_Himalayan_salt_sea.html Hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten en beroertes zijn slechts een paar van de vele ziekten die je kunt krijgen door het eten van geraffineerd zout, dus het is het best om je te beperken tot ongeraffineerd zeezout en andere soorten zout die het volledige spectrum aan mineralen bevatten.

Hier kun je alle gezonde oliën kopen.

Origineel artikel: http://www.naturalnews.com

Bronnen:
•http://www.naturalnews.com
•http://www.naturalnews.com
•http://www.naturalnews.com/022785.html
•http://www.naturalnews.com/hfcs.html
•http://healthwyze.org
•http://www.naturalnews.com/022860.html
•http://www.truthinlabeling.org/hiddensources.html
•http://www.cornucopia.org
•http://www.naturalnews.com/028724_Himalayan_salt_sea.html

Lees meer

Dalternative.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: