Veel biometrische identificatiesystemen laten zich foppen

Biometrische systemen, zoals onder meer gebruikt op de iPhone5 zijn een van de meest efficiënte beveiligingsoplossingen beschikbaar.

Helaas blijken de sensors nog kwetsbaar voor ‘spoofing’, door gebruik van bijvoorbeeld make-up, foto’s, maskers of nepvingerafdrukken.

Het Tabula Rasa-consortium organiseerde de “spoofing Challenge” waarin onderzoekers wereldwijd werden uitgedaagd om aanvalsplannen te ontwikkelen ten einde verschillende biometrische systemen te misleiden. Deelnemers bleken op creatieve manieren de identificatiesystemen te kunnen misleiden. Zo werd een geslaagde aanval uitgevoerd door gebruik te maken van make-up om een 2D-gezichtsherkenning uit te voeren. Andere deelnemers gebruikten bekende methodes zoals foto’s, maskers of nep vingerafdrukken (gummy fingers) om de systemen met succes te ‘spoofen’.

De EU investeerde 4.4 miljoen euro in het Tabula Rasa-project en is blij met het succes van Tabula Rasa tot nu toe. “Geen andere onderzoeksgroep heeft tot nu toe dergelijke geavanceerde resultaten in biometrie laten zien”.

Alles bij de bron; SecManagement

Lees meer

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: