Timmermans: ‘Burger te dom voor referendum.’

Joost Niemöller, de Nieuwe Realist, over het debat over het referendum bij machtsoverdracht naar de EU:

[…] Vreemd genoeg was de minister van buitenlandse zaken naar de Kamer gekomen. Waar het toch heel duidelijk een binnenlandse zaak betrof. Of zou moeten betreffen.

We kregen de heer Timmermans dus.

Die liet weten dat wat hem betreft het hele item, bevoegdheidsoverdracht, en dus vermindering van soevereiniteit, niet het onderwerp was. Je moet maar durven. Het Burgerforum EU had een initiatief genomen voor een Kamerdebat. De Kamer nam dit initiatief over en nodigde een minister uit. En de minister vond dat hele onderwerp verder niet zo boeiend en zei dat gewoon.

De minister vond ook dat het Burgerforum EU ergens anders over moest gaan, namelijk over de vraag voor of tegen de EU. Want dat was ‘eerlijker’ geweest. Dit referendumvoorstel over bevoegdheidsoverdracht zou de burger niet kunnen volgen. Want de burger is te dom om zich druk te maken over zoiets als soevereiniteit.

Lees verder voor schokkende uitspraken van ‘onze’ minister Dhr Timmermans uit het debat. We moeten van de PvdA gewoon onze mond dichthouden terwijl de politici onze mandaat en onze stem overdragen aan ongekozen EU-dictatoren. Juist, duidelijk.

Lees meer

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: