Emotionele Eerste Hulp voor angstige hoogsensitieve kinderen

De hoogsensitieve kinderen en tieners van tegenwoordig zijn hoogst bewuste, emotioneel gevoelige energiewezens.

Ze komen in onze wereld in een verbazend assortiment van verschillende types en verscheidenheden. Maar er is één kenmerk dat bij allen gelijk is, ze hebben een dominante rechterhersenhelft en voelen hun gevoelens intens.

In de laatste paar jaar waarin ik werkzaam ben als kindertherapeut is het me opgevallen dat er een verhoging is van het aantal kinderen die naar mijn therapie praktijk komen met beduidende, en af en toe overweldigende angsten en bezorgdheden. Sommigen hebben verlatingsangst, slaapproblemen, school gerelateerde angsten, schoolvrees, prestatieangst, nachtmerries, sociale onhandigheid/verlegenheid, paniekaanvallen of een obsessief compulsieve stoornis.
Wat de hedendaagse kwesties van het kind of de tiener ook mogen zijn, het is belangrijk om de hoofdoorzaak van hun problemen te onderzoeken evenals het ontwikkelen van effectieve strategieën om de onaangename gedachten en gedragspatronen te elimineren.

Hoogsensitieve kinderen hebben vaak een erg groot energieveld, dit kan een deel zijn wat problemen veroorzaakt. Het energieveld creëert verhoogde intuïtie of paranormale gaven.
Ze zouden angstaanjagende energieke wezens van andere dimensies kunnen zien, of pikken paranormale informatie op, waarvan ze niet weten hoe ze het zouden moeten begrijpen of hoe ze er mee om moeten gaan. Doordat ze een groot energieveld hebben kunnen ze negatieve emotionele energie van mensen rondom hen absorberen. Dit kan ertoe leiden dat aan school deelnemen of in drukke schoolbussen (dit is natuurlijk erg Amerikaans, maar u snapt het beeld-Gordon) rijden nog moeilijker en uitputtender voor hen is.
Vaak zullen deze hoog gevoelige kinderen zo energiek “geladen” thuiskomen van school dat ze de behoefte hebben om deze ‘giftige’ energie kwijt te raken voordat ze zich kalm en zichzelf kunnen voelen. Junkfood eten na school en een enorme woede-uitbarsting kan een indicatie zijn dat jouw kind probeert om hun oncomfortabele gevoelens te verdoven of ineffectief de verwarrende, negatieve energie proberen te verlichten.

Lees meer

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: