Top 11 grootste leugens van de reguliere voedingsindustrie

Er circuleert veel onjuiste informatie in de reguliere voedingsindustrie. Ik heb de ergste voorbeelden in dit artikel verzameld, maar helaas is dit nog maar het topje van de ijsberg.

Hier volgen de 11 grootste leugens, mythen en misvattingen over voeding:

1. Eieren zijn ongezond
Er is één ding waarmee voedingsdeskundigen opmerkelijk succes hebben gehad….en dat is het demoniseren van ongelofelijk gezonde voeding.

Het ergste voorbeeld is dat van eieren, die nu eenmaal een grote hoeveelheid cholesterol bevatten. Om die reden werden eieren ervan verdacht het risico op hart- en vaatziekten te vergroten. Maar recentelijk is aangetoond dat cholesterol dat via de voeding binnenkomt geen verhoging van cholesterol in het bloed veroorzaakt. Eieren verhogen zelfs vooral het ‘goede’ cholesterol en kunnen NIET in verband gebracht worden met een verhoogde kans op hart- en vaatziekten (1, 2).

Wat we overhouden is één van de gezondste voedingsmiddelen op aarde. Eieren bevatten een grote hoeveelheid voedingsstoffen, naast unieke antioxidanten die onze ogen beschermen (3). En bovendien is gebleken dat, vergeleken met broodjes en croissants, eieren bij het ontbijt (ondanks een hoog vetgehalte) aanzienlijk bijdragen aan gewichtsverlies (4, 5).

Kortom: Eieren veroorzaken geen hartkwalen en behoren tot de meest voedzame voedingsmiddelen op de planeet. Eieren bij het ontbijt kunnen helpen bij gewichtsverlies.

Lees meer

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: