Wordt wakker mensen! Zelfs Polaris staat inmiddels op de tocht….

De Nederlandse vestigingen van boekwinkelketen Polare sluiten vanaf dinsdag hun deuren.

Dat meldt de organisatie maandag. Volgens Polare gaat het om een tijdelijke sluiting in het kader van een strategische heroriëntatie. De maatregel zou nodig zijn om het voortbestaan van de onderneming veilig te stellen.

De tijdelijke sluiting geldt alleen voor de twintig Nederlandse winkels en voor de webshop van Polare. De Nederlandse outletstores en de acht Belgische vestigingen van het bedrijf blijven wel open.

Eerder deze maand staakte het Centraal Boekhuis (CB) de leveringen aan de keten. Deze werden weer hervat nadat beide organisaties het eens waren geworden over nieuwe afspraken.

Fusie

Polare is ontstaan uit een fusie van boekwinkels De Slegte en het failliete Selexyz. Investeringsmaatschappij Procures, die beide ketens overnam, doopte het gefuseerde bedrijf om tot Polare.

Sindsdien probeert de onderneming weer winstgevend te worden. In november vorig jaar maakte het bedrijf bekend 54 arbeidsplaatsen te schrappen, door een “door de branche onvoorziene extra daling van de boekverkopen, alsmede de in 2013 verlaagde kredietfaciliteit bij het CB”.

Een tijdelijk verruimde kredietregeling had Polare in staat moeten stellen om vanaf mei 2014 weer zwarte cijfers te schrijven. Het is de onderneming echter niet gelukt dit voor elkaar te krijgen. Dit was voor het CB reden om eenzijdig de leveringen aan de winkels te staken.

Polare ziet ondanks de hervatte bevoorrading vanuit het CB onvoldoende toekomstperspectief. Met de tijdelijke sluiting moeten de belangen van leveranciers worden beschermd.

“Wij nemen deze stap niet alleen om onze belangen maar ook die van onze leveranciers veilig te stellen. Wij werken er hard aan om onze winkels snel te kunnen heropenen”, zegt Polare-directeur Jan van de Wouw.

Het bedrijf stelt in gesprek te zijn met geïnteresseerde partijen.

Overzicht: Winkelketens die recentelijk failliet gingen

Door: NU.nl

Lees meer

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: