Luister naar je lichaam: de psychische oorzaken van ziektes

Auteur Lise Bourbeau beschrijft in haar boeken de onderliggende oorzaken van lichamelijke en geestelijke klachten.

Haar inzichten zijn gebaseerd op jarenlange ervaring in het begeleiden en behandelen van talloze mensen en op de universele levenswetten van oorzaak en gevolg: wat je zaait zul je oogsten.

Bourbeau toont aan dat elk fysiek probleem de uiterlijke manifestatie is van emotionele en psychologische problemen, of van een gebrek aan harmonie en balans in het leven. We kunnen deze problemen zelf oplossen door te leren luisteren naar wat onze beste vriend – ons eigen lichaam – ons vertelt.

Metafysische achtergronden

Door middel van oefeningen en affirmaties kunnen mensen meer controle krijgen over het leven, door meer zelfvertrouwen, een beter contact met anderen, een beter inzicht in het eigen functioneren, het vermogen om te vergeven en los te laten. Daardoor krijgt iedereen uitzicht op een gezond en gelukkig leven vol levensenergie.

Vaak beïnvloedt angst ons leven op elk niveau. Veel mensen zijn niet de baas over hun eigen leven, houden niet van zichzelf en geloven niet in zichzelf. Als mensen wel de baas zijn over hun leven en houden van zichzelf, stralen ze positieve energie uit en beïnvloeden ze alles om zich heen op een positieve manier.

Bourbeau geeft voorbeelden van veel voorkomende aandoeningen en de metafysische achtergronden ervan. Klachten aan de knieën geven volgens haar aan dat iemand koppig, eigenwijs en weinig flexibel is. Mondklachten duiden op een vastgeroeste mening en onderdrukte boosheid kan uitmonden in koorts.

Zelfinzicht

Ieder lichamelijk probleem is de manifestatie van emotionele en psychische blokkades die eerst weggenomen moeten worden. De fysieke, lichamelijke aspecten van een ziekte beïnvloeden ons emotioneel. Alleen het aanpakken van de achterliggende oorzaken kan een wezenlijke genezing teweegbrengen.

Volgens Bourbeau ligt de basis van veel kwalen en ziektes in een innerlijk conflict, waardoor onze energie niet stroomt zoals het hoort en organen niet naar behoren kunnen functioneren. Een dieper begrip daarvan – en zelfinzicht – is nodig om tot herstel van de gezondheid te komen.

Het eerste boek van Bourbeau, Luister naar je lichaam, werd een bestseller in 15 landen.

Zie hier de video

Lees meer

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: