NASA aangeklaagd om verdoezelen leven op Mars

Eerder deze maand stelde een ‘donut-steen’ op Mars wetenschappers voor raadsels. De steen is wit met een rode donkere plek in het midden.

Het is niet duidelijk waar de steen vandaan komt en experts stellen dan ook dat zij ‘volledig in de war zijn’ door de vondst. Enkele dagen eerder lag de steen er namelijk nog niet.

De steen bestaat uit zwavel en magnesium. Ook zit er tweemaal zoveel mangaan is als al het andere dat is onderzocht op Mars. Wetenschappers hebben nog nooit zoiets gezien en weten niet wat het moet betekenen.

Levensvorm

De Amerikaanse schrijver en wetenschapper Rhawn Joseph heeft nu een rechtszaak aangespannen tegen de NASA. Hij stelt dat de witte steen die door de Marswagen Opportunity is gevonden een levensvorm moet zijn. Joseph wil de NASA en directeur Charles Bolden dwingen de steen nauwkeurig te gaan onderzoeken.

Op 8 januari jongstleden fotografeerde de Marsrover een witte steen, die er twee weken daarvoor nog niet lag. De ruimtevaartorganisatie denkt dat de steen afkomstig is van een meteoriet of dat een wiel van de Marswagen het brokje heeft verplaatst en omgedraaid. Volgens Joseph is het geen steen, maar ‘groeide de levensvorm tot hij kon worden gezien’. In de aanklacht staat dat de steen een paddenstoelachtige schimmel is die we op aarde kennen als een apothecium.

Onverklaarbaar

Joseph, zelf betrokken bij het tijdschrift Journal of Cosmology, wil dat de NASA ‘het vermeende biologische organisme van dichtbij fotografeert en op een wetenschappelijke manier onderzoekt’.

Joseph noemt het onverklaarbaar, onachtzaam en bizar dat de NASA geen foto’s van dichtij, microscopische foto’s of hoge resolutie foto’s wil maken van de witte steen.

Zie hier de video

Bron: News.com.au

Lees meer

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: