Amsterdamse wethouder beoogd opvolger Weekers

De Amsterdamse wethouder Eric Wiebes volgt waarschijnlijk de vorige week afgetreden staatssecretaris van Financiën Frans Weekers op.

Bronnen zeggen dat de keus van de VVD-top op Wiebes is gevallen. Ze bevestigen daarmee berichten van de NOS en De Telegraaf van maandag.

De AIVD moet nog een onderzoek doen naar zijn antecedenten. Pakt dat goed uit, dan wordt Wiebes dinsdag of woensdag benoemd, is de verwachting.

Wiebes (1963) is in Amsterdam wethouder van Verkeer en Vervoer. Eerder werkte hij als topambtenaar op het ministerie van Economische Zaken. Als wethouder hield hij zich onder meer bezig met de Noord/Zuidlijn van de Amsterdamse metro.

Crisismanager

VVD’er Weekers legde afgelopen woensdag zijn functie neer in een debat over de problemen bij de Belastingdienst met het uitbetalen van toeslagen, waarin hij zwaar onder vuur kwam te liggen.

Eerder moest Weekers ook al in de Kamer op het matje komen vanwege de toeslagen. De VVD zoekt als vervanger voor hem een crisismanager, die leiding kan geven aan de hervorming van de Belastingdienst.

Vorige week werd al duidelijk dat de VVD-top in het weekend de knoop zou doorhakken. Premier (en partijleider) Mark Rutte zei vrijdag dat hij hoopte in de loop van deze week de opvolger van Weekers te kunnen presenteren.

Wiebes heeft geen ervaring in de landelijke politiek. Hij werkte eerder op het ministerie van Economische Zaken en was jarenlang consultant.

Door: ANP

Lees meer

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: