Eerlijke wetenschappers die buitenaards leven hebben gevonden

Er is nog niemand geweest die iedereen in de wetenschappelijke gemeenschap ervan heeft overtuigd dat buitenaards leven bestaat.

Toch zijn er sinds het begin van het ruimtetijdperk al onderzoeken verschenen waaruit blijkt dat leven is gevonden op meteorieten of op planeten zoals Mars.

Verschillende astrobiologen van NASA en andere onderzoekers hebben naar eigen zeggen bewijs gevonden voor het bestaan van buitenaards leven.

Blauwalgen

NASA-wetenschapper Richard Hoover (foto) ontdekte fossiele resten van blauwalgen in meteorieten. In 2007 schreef hij op de website van NASA over zijn bevindingen. Sceptici zetten vraagtekens bij de studie van Hoover aangezien ‘blauwalgen in water leven en zonlicht nodig hebben om te kunnen overleven, omstandigheden die op kometen onwaarschijnlijk zijn’.

In 1996 kondigde hoofdastrobioloog van de NASA David McKay aan dat er microben waren ontdekt op Mars. President Bill Clinton juichte te ontdekking toe en McKay kreeg veel media-aandacht. In 2011 werden de resultaten met behulp van nieuwe technologie nog eens bekrachtigd. “We zijn zekerder dan ooit dat op Mars ooit leven was. Misschien kan er nog steeds leven worden gevonden,” zei hij tijdens een conferentie in 2011.

McKay stelde dat methaan en andere stoffen in een meteoriet waren geproduceerd door micro-organismen. Hij stierf afgelopen jaar op 77-jarige leeftijd.

Ballon

In 1976 leken de Viking-landers micro-organismen te hebben gevonden op Mars. Astrobioloog Gilbert Levin concludeerde op basis van experimenten dat de bodem van Mars levensvormen bevatte. NASA herhaalde het experiment met een alternatieve methode en kon geen organische verbindingen vinden. Levin bleef er echter van overtuigd dat de landers in 1976 leven hebben gevonden op Mars.

In juli 2013 zeiden Britse wetenschappers in de atmosfeer van onze planeet buitenaards leven te hebben aangetroffen. Een onderzoeksteam stuurde een ballon naar de stratosfeer, waar op 27 kilometer hoogte kleine biologische organismen zijn opgevangen.

Toen de ballon was teruggekeerd op aarde, troffen de wetenschappers microscopische algen aan. De organismen konden volgens het team alleen uit de ruimte komen.

Rode regen

Tussen 25 juli en 23 september 2001 viel in de Indiase deelstaat Kerala vreemde roodgekleurde regen. Natuurkundige Godfrey Louis analyseerde de regendruppels en dacht eerst dat de vreemde kleur werd veroorzaakt door stofdeeltjes. Dat bleek niet het geval.

Onderzoekers van Stintec, een laboratorium in Sri Lanka, zagen dat de cellen zich bleven vermenigvuldigen, zonder ook maar een spoor van DNA achter te laten. Volgens astrobioloog Chandra Wickramasinghe is het goed mogelijk dat we hier te maken hebben met buitenaards regen.

Bron: Theepochtimes.com

Lees meer

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: