64 vragen voor Plasterk over onderscheppen en opslag telefoongegevens

Minister Plasterk heeft maar liefst 64 vragen van de vaste commissie voor Binnenlandse Zaken ontvangen over het onderscheppen van 1,8 miljoen telefoongegevens door de Nederlandse inlichtingendiensten die vervolgens met de NSA werden gedeeld.

Plasterk kreeg een storm van kritiek te verduren. Volgens Kamerleden weet de minister niet wat er bij de inlichtingendiensten speelt en zou hij de Kamer verkeerd hebben voorgelicht. Daarnaast zou de opslag van telefoongegevens buitensporig zijn.

Aanstaande dinsdag vindt er een debat met de minister plaats, waar hij in ieder geval 64 vragen zal beantwoorden die hem door de vaste commissie voor Binnenlandse Zaken zijn gesteld. De commissie wil voornamelijk weten hoe het kon dat Plasterk eerst liet weten dat de NSA voor het onderscheppen verantwoordelijk was, terwijl later bleek dat het de eigen inlichtingendiensten waren.

Plasterk is gevraagd of het verzamelen van de telefoongegevens nog steeds plaatsvindt, voor welke activiteiten de telefoongegevens worden verzameld en waarom dit nooit in de rapportages van de toezichthouder op de inlichtingendiensten (CTIVD) is opgemerkt.

Alles bij de bron; Security

Lees meer

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: