Duurzaam leven: professor woont jaar in afvalcontainer

In een poging zijn studenten én de rest van de wereld te overtuigen dat het ook met wat minder kan, zal een professor aan een universiteit in de Amerikaanse staat Texas voor een jaar in een afvalcontainer wonen. Gisterennacht postte de man een eerste foto op Instagram van zijn nieuwe ‘woonst’ en liet hij weten dat het “een overweldigende ervaring zal zijn”.

Dr. Jeff Wilson, afgestudeerd aan Harvard en professor aan de Huston-Tillotson Universiteit, nam gisteren intrek in zijn nieuwe ‘stekje’. Zijn studenten zullen de ruimte helpen inrichten zodat er uiteindelijk een douche, keuken, bed, Wifi en toilet beschikbaar is. De uitdaging is om de afvalcontainer duurzaam in te richten met zonnepanelen en een milieuvriendelijk toilet. Volgens de professor is het ultieme doel te laten zien dat iemand het vrij goed kan hebben, zelfs in een container. Vanaf volgend jaar zal Wilson met de container de Verenigde Staten rondtrekken en studenten proberen overtuigen van zijn ‘less is more’ aanpak.

De ‘dumpster professor’ kwam twee jaar geleden op het idee en toen zijn huurcontract van zijn appartement afliep, besloot hij ervoor te gaan. Op Facebook liet hij toen aan iedereen weten: “Vanaf 18u verkoop ik al mijn meubels, kledij en keukenapparatuur en al de rest voor 1 dollar per stuk”. Eén koffer zou hij meenemen naar zijn nieuwe ‘thuis’. De container was op dat moment echter nog niet klaar en Wilson sliep vervolgens zeven maanden in zijn kantoor aan de universiteit.

Gisteren kon het ‘Dumpster Project’ eindelijk van start gaan. “Ik word eindelijk deel van de 1 procent”, klonk het al grappend. “Deze container is drie vierkante meter groot, wat 1 procent is van de oppervlakte van een nieuw Amerikaans huis…”

Zie hier de video

Lees meer

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: