En u maar bezuinigen en besparen…

De gemeente Amsterdam geeft het perfecte voorbeeld van een inefficiënte overheid.

Overheden kunnen belachelijk veel geld uitgeven aan zaken die nergens toe leiden terwijl de gewone burger steeds meer moet besparen. De vernieuwing van het logo van de gemeente Amsterdam is daar een perfect voorbeeld van.

Ik durf er voor te wedden dat u niet gaat geloven dat de gemeente Amsterdam €100.000 heeft uitgegeven om zijn logo te veranderen. Als het een totale vernieuwing geweest zou zijn, was dit nog aanvaardbaar – maar als u onderstaand verschil ziet tussen het oude logo en het nieuwe logo, denk ik dat u toch maar groen lacht.

Let op, die €100.000 is enkel de kostprijs voor het nieuwe ontwerp, kosten voor de aanpassingen zijn hier niet bij inbegrepen. Het is onverantwoord dat overheden dergelijke nutteloze kosten kunnen maken terwijl de burger steeds meer wordt uitgeperst.

Volgens ontwerper Edo van Dijk van ontwerpbureau Edenspiekermann, is het logo slechts een klein onderdeel van de opdracht die zijn bureau voor de gemeente uitvoerde. Van Dijk werkte samen met vijf andere mensen vijf maanden aan het project.

Bron: Beurs

Lees meer

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: