Het is allemaal voor je eigen veiligheid

Binnen niet al te lange tijd is het waarschijnlijk een normaal beeld in onze straten dat je een patrouillerende robot ziet.

Ze leggen alles vast wat er in de buurt gebeurt en bepalen zelf wanneer ze een alarmbericht naar de politie sturen.

Nu zie je vaak dat buurtbewoners zelf schema’s opzetten om de buurt veilig te houden, maar als het aan het bedrijf Knightscope uit Californië ligt, dan zal deze taak worden overgenomen door robots.

Ze hebben onlangs een nieuwe serie van deze robots onthuld, zogenaamde K5 type. Het bedrijif is er heilig van overtuigd dat deze robots niet alleen misdaden zullen voorkomen, maar ook in staat zijn ze te voorspellen. Een innovatieve combinatie van hardware, software en sociale interactie.

De verschijning van de robot doet denken aan R2-D2 uit Star Wars en het is in staat tot het uitvoeren van een aantal gecompliceerde taken.

De robot weegt iets minder dan 140 kilo en heeft een ingebouwde laser die in staat is om een 3D kaart te produceren van de omgeving. Daarnaast beschikt het apparaat over vier ingebouwde camera’s die tot 1500 kentekens per minuut kunnen scannen.

Alle gegevens die door de robot worden verzameld worden daarna verwerkt door een analyseprogramma dat gebruikmaakt van gegevensbestanden zoals die beschikbaar zijn via bestaande bedrijven, overheid en sociale netwerken. Hiermee bepaalt het of er een situatie is ontstaan waardoor er een alarmbericht naar de politie gestuurd dient te worden.

Volgens Fox News heeft Knightscope al diverse klanten die bereid zijn deze robot in de praktijk te testen. De directeur van het bedrijf is ervan overtuigd dat zijn machines in staat zijn de misdaad met zeker 50 procent terug te dringen in een wijk. Dit zou dan voor rust zorgen bij de bewoners en eveneens de verzekeringspremies omlaag kunnen brengen.

Consumentenorganisaties slaan al alarm omdat deze robots in staat zijn om veel meer persoonlijke informatie te verzamelen dan een agent op straat. Dit zal in de praktijk natuurlijk talloze privacy issues oproepen, maar je kunt al zien welke kant dit zal opgaan want:

Knightscope zegt dat ze op het idee zijn gekomen om deze robots te ontwikkelen na de schietpartij in de school bij Sandy Hook.

Hiermee wordt direct ingespeeld op de emotie van mensen want niemand wil een herhaling van een False Flag operatie zoals Sandy Hook. Overheden zullen deze robots gaan ondersteunen als een lovenswaardig initiatief en het bedrijf Knightscope zal net als Facebook en Google gaan fungeren als doorgeefluik voor de veiligheidsdiensten.

Na alle onthullingen over spionage op burgers het afgelopen jaar zullen er nog maar weinig mensen zijn die denken dat de door de robots verzamelde gegevens veilig zullen zijn bij het bedrijf Knigthscope.

Zie hier de video

Bron: Viral Post

Lees meer

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: