HSP: Tips om blijvend te gronden/aarden in jezelf

Pieker je veel of denk je veel na? Laat je energie weer vrij stromen.

HSP: Tips om blijvend te gronden/aarden in jezelf door Maaike Kruijsen.

Eén van de uitdagingen van hooggevoelige mensen is de neiging tot veel nadenken en piekeren. Omdat deze maatschappij voornamelijk gericht is op onze verstandelijke vermogens blijven onze creatieve en intuïtieve vermogens vaak liggen en centreert de levensenergie zich voornamelijk rond het hoofd. Omdat er geen uitlaatklep is voor de energie blijft het daar hangen en creëren we er voornamelijk gedachten mee die gaan rondcirkelen. In dit artikel wil ik je wat tips aanreiken om je energie door je hele lichaam en wezen te laten stromen (ook wel aarden of gronden genaamd). Er zijn al heel wat praktische hulpmiddelen voor bekend, maar het mooiste is natuurlijk als je die op den duur niet meer nodig hebt doordat je energie moeiteloos overal stroomt en je zo één geheel met jezelf bent.

Praktische (tijdelijke) hulpmiddelen om energie te laten stromen

De meest bekende manier om jezelf uit je hoofd te halen en je energie zo overal te laten stromen is een visualisatie of meditatie. Er zijn veel varianten via google te vinden. Daarnaast zijn er verschillende edelstenen, aura soma en andere praktische voorwerpen die met hun genezende eigenschappen zorgen voor meer doorstroming. Dit zijn allemaal externe hulpmiddelen die vaak tijdelijk werken en prima als extra ondersteuning kunnen worden ingezet. Zorg er ondertussen voor dat je jezelf in al je diversiteit voorziet van energie, aandacht en voeding. Hoe meer aandacht je geeft aan jouw unieke en totale zijn, hoe meer je het ook echt zult leven zodat je zelf de bron wordt waardoor energie door je hele lichaam en wezen stroomt.

Voedt jezelf

In het artikel over de vier typen van intelligentie staat beschreven hoe deze vier gebieden allemaal hun eigen vermogens hebben. Daarom is het belangrijk alle gebieden in jezelf regelmatig aandacht te geven, indien nodig te helen en te voeden met informatie of ervaringen die bij deze gebieden passen.water pad 490×361 HSP: Tips om blijvend te gronden/aarden in jezelf

Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden:

Creatieve manieren zoals schilderen, gedichten schrijven, tekenen, moodboard, soulcollage, beeldhouwen en schrijven kunnen je verzorgen, helen en voeden.

Het is bijvoorbeeld effectief als je:
Emoties voor jezelf helder wilt krijgen . Wanneer je ze vorm geeft maak je ze voor jezelf letterlijk zichtbaar.
Je emoties een plaats te geven en zo te helen.
Jouw visie op het leven en jouw unieke doel in je leven te laten zien. Gebruik je fantasie om jouw visie met de wereld te delen!

Informatieve voeding zoals het lezen van boeken die aansluiten bij je visie, biografieën van mensen die je interessant vindt, het bezoeken van lezingen van inspirerende mensen:
Het bekrachtigt wie je bent
Inspireert je pad in het leven
Laat je nieuwe mogelijkheden zien

Ga samen met een coach en/of healer aan de slag met jezelf. Gun jezelf de ruimte om te onderzoeken wie je bent, wat je talenten zijn en wat jij écht in je leven wilt bereiken.
Het geeft verdieping aan je leven en missie
Je krijgt meer grip op je eigen leven en koers
Het brengt in balans wat uit balans was

Lees meer

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: