Liegen, bedriegen en moorden

Dat is het beeld wat naar voren komt uit allerlei incidenten met de politie in zowel Engeland als Amerika.

Agenten die voor de camera beschuldigingen in elkaar fabriceren en de executie van een ongewapende burger met zijn handen in de lucht.

In Engeland zijn schokkende beelden tevoorschijn gekomen van een incident waarbij het duidelijk is dat de politie liegt en bewust iemand beschuldigt omdat deze een actie van de politie op video probeert vast te leggen.

Er is ergens in Engeland een protestactie gaande tegen fracking. De politie treedt zoals gewoonlijk nogal hardhandig op en er wordt iemand gearresteerd. De man in kwestie wordt weggeduwd door de politie en voordat hij het weet wordt hij beschuldigd van het rijden onder invloed.

De man staat gewoon op de stoep en in de video zie je een agent die tegen hem zegt, “Ben je dronken? Heb jij vanochtend gedronken?”.

Wanneer een tweede politieman aan komt lopen, zegt de eerste dat de man heeft toegegeven dat hij heeft gedronken en dat hij aan is komen rijden in een auto. Er gaan zich meer agenten bemoeien met het incident en ook een ander zegt dat hij gezien is terwijl hij onder invloed reed.

Er wordt geëist dat de man een blaastest ondergaat en als hij dit weigert wordt hem verteld dat hij gearresteerd zal worden wegens het niet meewerken aan het afstaan van een ademmonster. Uiteraard weigert de man en wordt dan ook prompt gearresteerd terwijl de camera wordt uitgezet.

We hebben hier een prachtig voorbeeld hoe een politieagent een beschuldiging in elkaar fabriceert, andere agenten hier klakkeloos in meegaan in de wetenschap dat ze kunnen doen wat ze willen. Onschendbaar.

De videobeelden spreken voor zich en het is beangstigend wanneer je beseft dat dit iedereen kan overkomen. Meerdere agenten die allemaal liegen zullen altijd gelijk krijgen van een rechter. Eén agent die liegt krijgt namelijk al gelijk.

Lees en zie meer

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: