Zwitserland aan de Noordzee

Vanochtend presenteerde de Partij voor de Vrijheid het langverwachte rapport van het Britse onderzoeksbureau Capital Economics.

Hieronder een eerste analyse van de belangrijkste punten uit dat rapport.

Capital Economics (CE) is niet zomaar een onderzoeksbureau. Het is een gerenommeerd, prestigieus bureau, onder meer winnaar van de Wolfson Prize for Economics. Hun reputatie is onberispelijk en internationaal erkend. Het leek me goed om dit feit even te benadrukken, omdat we anders wellicht het risico lopen dat er door euro-adepten eindeloos gezeurd gaat worden over vermeende ‘partijdigheid’ van dat bureau. Laten we het vooral over de feiten hebben, dan kunnen we daar eindelijk eens een reëel debat over voeren in plaats van ‘fact free politics’ te bedrijven. Blind vertrouwen in politieke projecten gaat ten koste van de broodnodige objectiviteit.

Na het rapport gelezen te hebben durf ik te stellen dat het een zéér grondig samengesteld rapport is. Om maar meteen met de conclusie te beginnen: een NExit, een Nederlands vertrek uit de EU (en dus ook uit de euro), levert ons land niet alleen weer de zeggenschap over ons eigen parlementaire budgetrecht en onze landsgrenzen op, maar bespaart ons land tevens miljarden euro’s! Op de korte termijn voegen de fiscale en monetaire stimuleringsmaatregelen het meest toe aan de economische groei en op de lange termijn zijn het de besparingen op de afdrachten aan de Europese Unie en de verbeteringen in het ondernemingsklimaat die het meest toevoegen. Een Nederlandse samenvatting treft u hier aan.

Lees meer

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: