Alles wijst op een globale “economische meltdown” in 2014

Zorgwekkende ontwikkelingen

Heeft u aandacht besteed aan wat er momenteel gaande is in Argentinië, Venezuela, Brazilië, Oekraïne en China? Of bent u zoals de meeste mensen die dit alles langs hun heen laten gaan? De meeste Europeanen en Amerikanen lijken zich geen zorgen te maken over wat er in de rest van de wereld aan de gang is, maar dat zouden ze toch moeten doen.

In grote steden over de hele wereld zijn er momenteel plunderingen aan de gang, vindt er buitensporig geweld plaats, is er gebrek aan basisvoorzieningen en zijn er bankruns gaande. Het stadium van een “wereldwijde crisis” is weliswaar nog niet bereikt, maar de problemen worden met de dag groter en groter.

Al een tijdje wijzen gevoelens in de richting dat 2014 weleens zou kunnen uitdraaien op een groot “keerpunt” voor de wereldeconomie en tot nu toe is dit sinds de jaarwisseling precies wat zich aan het afspelen is. Hieronder vindt u 20 voortekenen die erop wijzen dat we snel een wereldwijde “economische meltdown” naderen.

20 voortekenen voor een meltdown
1.De plunderingen, het geweld en de economische chaos die Argentinië op dit moment teisteren zijn een perfect voorbeeld van wat er kan gebeuren als je centrale bank te veel geld print.
2.De waarde van de Argentijnse peso is dramatisch aan het instorten.
3.Wijdverbreide tekorten, plunderingen en een snel accelererende inflatie veroorzaken grote problemen in Venezuela.
4.In een schokkende toespraak maakte de Venezolaanse regering van de week bekend dat zij de Bolivar heeft gedevalueerd met meer dan 40%.
5.Braziliaanse aandelen zijn donderdag en vrijdag sterk gedaald. Er is een enorme bezorgdheid dat de ineenstorting van de Argentijnse economie zal overslaan naar Brazilië.
6.Het buitensporige geweld tussen de oproerpolitie en demonstranten in het uiteenvallende Oekraïne laat diepe wonden achter met blijvende littekens. Ondanks dat er een gespannen wapenstilstand werd aangekondigd op de vijfde dag van onafgebroken geweld tussen de demonstranten en de oproerpolitie, en er nu gesprekken plaatsvinden tussen oppositieleiders en de regering, wordt er gevreesd dat de demonstranten niet meer te stoppen zijn.
7.Het is nog niet officieel maar het lijkt erop dat er een bankrun gaande is in China. Volgens China’s persbureau CNR zijn spaarders van een aantal beleggingsfondsen van Yanchen City’s grootste boeren de laatste weken niet in staat geweest om honderden miljoenen in deposito’s terug te trekken. Er is geen geld en de deuren zijn op slot.
8.Art Cashin van de Zwitserse bank UPS waarschuwt dat het heel goed mogelijk is dat de kredietmarkten in China failliet zijn en dat de 23 biljoen grote kredietzeepbel in China aan het instorten is.
9.Het nieuws dat de industriële sector in China aan het krimpen is deed donderdag veel opschudding in de financiële markten veroorzaken.
10.Japanse aandelen zagen donderdag hun grootste daling in 7 maanden.
11.De waarde van de Turkse “lira” is compleet aan het instorten.
12.De werkloosheid in Frankrijk is in negen kwartalen op rij recentelijk gestegen naar het hoogste punt in 16 jaar.
13.In Italië is de werkloosheid gestegen naar een ‘all-time’ record van 12,7 procent.
14.De werkloosheid in Spanje staat momenteel op een ‘all-time’ record van 26,7 procent.
15.De Baltic Dry Index moest twee weken na de vakantie de grootste daling ooit incasseren.
16.Chipfabrikant Intel heeft aangekondigd dat het van plan is het komende jaar 5.000 banen te zullen schrappen.
17.CNBC meldde dat Amerikaanse retailers het slechtste vakantieseizoen sinds 2008 hebben meegemaakt.
18.CNBC meldde voorts dat de Amerikaanse consumenten een ‘tsunami’ van sluitende winkels in de detailhandel mogen verwachten. Winkelketen “Sears” liet weten dat het haar vlaggenschip winkel in het centrum van Chicago in april zal sluiten. Het is de laatste van ongeveer 300 sluitingen in de VS die Sears heeft uitgevoerd sinds 2010. Het nieuws volgt op de aankondiging eerder deze maand van meerdere winkelsluitingen van grote warenhuizen als “JC Penney” en “Macy’s”.
19.Het Amerikaanse Congres zal in februari wederom geconfronteerd worden met een nieuwe termijn om het schuldenplafond te verhogen.
20.De Dow Jones Index daalde afgelopen donderdag met meer dan 170 punten en de vrijdag deed er nog een flinke schep bovenop met een daling van ruim 318 punten.

In het licht van het bovenstaande: “Is er iemand die nog steeds wil beweren dat het allemaal wel goed komt met de wereldeconomie?”

Helaas zijn de meeste mensen zich niet eens bewust van wat er zich allemaal afspeelt!

Bron: InfoWars.com
Door: Gewoon-nieuws.nl/John Diks

Lees meer

En deze moet u gezien hebben!:
Willem Middelkoop intervieuw The Big Reset.

Hier wordt uitgelegd waarom men zoveel goud opkoopt, en dat UW spaargeld en pensioen straks zal worden gebruikt om de wereldwijde schuldenlast te resetten.

Lees ook

Dalternative

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: