Voortplantende robotten

Experts in de cybernetica denken dat robotten zich met elkaar zullen gaan voortplanten – in de nabije toekomst (2045) ook met mensen.

Activist Post januari 2014,

In 2045 zal er een nieuw ‘verbeterd’ mensenras zijn opgestaan, een kroon op de eugenetica, zegt Ray Kurzweil, als de mens met computers en machine is samengesmolten tot een hybride. Kurzweil noemt deze fusie ‘singulariteit’. De tijd van ‘spirituele’ machines. Kurzweil heeft een schare van mogelijke scenario’s beschreven in zijn boek De Singulariteit is nabij en volgens hem zijn de voorspellingen die hij in zijn boek maakt veel eerder mogelijk.

Andere mensen focussen zich op het economische aspect van robotica en gebruiken het jaar 2045 als de datum waarop robotachtige werknemers op de werrkvloer de plaats van mensen zullen hebben ingenomen. Experts wijzen op alle ontwikkelingen in de robotica en 3D prints, die kunnen leiden tot een fusie tussen mens en machine in letterlijke zin: seks met robotten in een ‘era van cyborgs’.

Humanoïde robotten kunnen meer dan alleen maar menselijk gedrag nabootsen. Er wordt de laatste tijd ook veel aandacht besteed aan het sociale aspect.

Door: Nicolas West/dailymail.co.uk/thedailybeast.com/thenewinquiry.com/ottawacitizen.com
Lees meer

Dalternative

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: