Wat we niet op school leren maar van levensbelang is

Tijdens onze opvoeding en op school leren we van alles over hoe we ons moeten ontwikkelen tot een gemiddeld mens, zich gedragend naar de algemeen geldende regels en netjes het pad lopend dat voor ons uitgestippeld is als maatschappelijk aanvaardbaar.

En waar bleef de spiritualiteit die ons innerlijk moet voeden? Hoe zou ons leven er uit zien als we dit mee hadden gekregen in onze dagelijkse lessen? Hoe zou de wereld er nu en in de toekomst uit zien als we er vroeg kennis van hadden genomen?

We zijn spirituele wezens die een menselijke reis maken

Voordat we in ons fysieke lichaam terecht kwamen gingen we door de tunnel van vergetelheid, het geboortekanaal van de moederschoot. De uitdaging van het leven bestaat uit het weer her-in-neren, weer weten wie en wat we zijn. Uiteindelijk zijn we nooit afgesneden van de bron maar de verbindingsdraad lijkt wel erg ver uitgerekt en dun geworden. We kunnen die draad inkorten, sterk maken en als een pilaar van licht de verbinding laten herstellen door weer te weten, diep van binnen wie en wat we zijn.

Zielen zijn onsterfelijk

We zijn onsterfelijk maar hebben de focus verlegd naar het fysieke sterfelijke lichaam. Innerlijk zijn we verbonden met de vloed van ervaringen die het leven als fysiek wezen opdoet. Als de tijd komt om los te laten, te sterven, rijst uit het lichaam de lichtvonk op naar een ander trillingsveld. We nemen onze ervaringen mee zodat we tijdens de levens kunnen groeien in ervaring en wijsheid.

Door: Zengardner.com
Lees meer

Dalternative

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: