De koude rillingen lopen je over de rug

De Amerikaanse stad Pensacola in Florida heeft drastische maatregelen genomen tegen het “probleem” daklozen.

Iedereen die zich op een openbaar terrein probeert warm te houden met een deken of ander materiaal zoals karton, kan worden gearresteerd.

Zoals wij eind vorig jaar schreven in een artikel begint het altijd met bepaalde groepen mensen:

Mensen die om welke reden dan ook niet passen in het ideaalplaatje dat een overheid voor ogen heeft. Naarmate de contouren van fascistische politiestaten zich duidelijker aftekenen, neemt dit verschijnsel toe.

“In ons land hebben we dit onlangs kunnen zien met de overval op een woonwagenkamp. De “normale” manier waarop men met mensen omgaat wordt ook hier volledig aan de laars gelapt, want het zijn “ongewenste” groepen mensen. Voor dit soort groepen gelden klaarblijkelijk hele andere regels. Eenzelfde verschijnsel doet zich ook voor in Amerika, waarbij men het nu vooral op de daklozen heeft gemunt. Sinds de crisis hebben meer dan 6 miljoen Amerikanen hun baan verloren, zijn er talloze gezinnen die op straat zijn gezet en kent het land een grote daklozenbevolking. De officiële cijfers spreken van ongeveer 750.000 mensen, maar het werkelijke aantal zal ongetwijfeld groter zijn”.

De daklozen moeten van de straten verdwijnen en lokale overheden verzinnen steeds waanzinnigere manieren om dit voor elkaar te krijgen, zo ook het stadsbestuur van Pensacola in de Amerikaanse staat Florida.

Daar is namelijk sinds vorig jaar een nieuwe gemeenteverordening van kracht waarbij het strafbaar is gesteld als iemand zich in een publieke ruimte bedekt met een deken of met enig ander materiaal zoals een stuk karton.

Deze maatregel is dan bedoeld uiteraard om daklozen aan te pakken die wanneer het erg koud is wel eens proberen iets om zich heen te slaan om warm te blijven op een bankje in het park.

Normaal gesproken heeft Pensacola een erg zacht klimaat, maar deze winter zijn er ook buitentemperaturen gemeten van min tien graden Celsius.

Dit heeft toch wel tot de nodige commotie onder de bevolking geleid die onlangs dan ook in grote getale verschenen bij een vergadering van het gemeentebestuur. Deze groep, samen met een gemeenteraadslid, eiste dat het stadsbestuur de eerder gemaakte gemeenteverordening zou herzien en te kiezen voor een meer menselijke benadering. Dit werd geweigerd.

Een dergelijke situatie deed zich ook voor net voordat de verordening van kracht was. Ook toen werd er uitgebreid gedemonstreerd en ook toen had het geen enkel effect, want volgens de burgemeester, Ashton Hayward, was “een stille meerderheid” van de bevolking voorstander van de verordening.

Alhoewel bedoeld om het daklozenprobleem tegen te gaan, kunnen ook niet daklozen slachtoffer worden van deze verordening. Als je toevallig in het park bent en het begint te regenen waardoor je probeert niet nat te worden en iets anders dan een paraplu hiervoor gebruikt, kun je al gearresteerd worden.

De oplossing van de burgemeester is dat ze maar naar de daklozenopvang moeten gaan. Die is er, maar heeft heel beperkte capaciteit en mensen mogen daar maar maximaal drie dagen per maand verblijven.

Een voormalig priester en mensenrechtenactivist, Father Nathan Monk, is nu een actie begonnen waarbij hij hoopt met steun van mensen over de hele wereld het gemeentebestuur van Pensacola voor schut te zetten als totaal inhumane wezens. Wie die actie wil ondersteunen, klik hier.

Door: The Libertarian Republic
Lees meer

Dalternative

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: