Stijlvol huis op palen met minimale voetafdruk

Dit stijlvolle huis op palen is ontworpen door de Deense architect Konrad Wójcik.

Hij ontwierp het huis als alternatief voor het stadsleven. Aangezien steden wereldwijd in gestaagd tempo oprukken, verdwijnt er veel natuur om plaats te maken voor nieuwbouw. Door de vorm van dit huis en de minimale ecologische voetafdruk past het perfect tussen de bomen, waardoor er geen bos verloren hoeft te gaan.

Het huis heeft een oppervlakte van 61 m2 op 4 verdiepingen. Het is ontworpen om plaats te bieden aan twee mensen. Vanaf beneden gaat er een trap omhoog naar een opslagruimte op de eerste verdieping, de keuken en woonkamer zitten op de tweede verdieping, gevolgd door een werkplek op de derde en een slaapkamer op de vierde verdieping. Door het slimme design, geïntegreerde opslagruimtes, en ruimte besparende strategieën, zit er ontzettend veel functionaliteit in de relatief kleine ruimte.

Het huis is verder uitgerust met een aardwarmtepomp, vloerverwarming, en een biovergister om afval te verwerken. De buitenkant is bedekt met zonnepanelen om het huis van energie te voorzien en regenwater wordt opgevangen. Op deze manier laat het huis een minimale voetafdruk achter op het milieu.

Door: Inhabitat.com
Lees meer

Dalternative

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: