Moleculair bioloog legt uit hoe THC kankercellen doodt

Moleculair bioloog dr. Christina Sanchez van de Compultense Universiteit in Madrid legt uit hoe THC, een psychoactieve stof die onder andere voorkomt in cannabis, kankercellen doodt.

Stoffen uit cannabis, cannabinoïden geheten, binden zich in het lichaam aan een cannabinoïdereceptor, waarvan er tenminste twee soorten bestaan.

Het lichaam maakt zelf endocannabinoïden aan, die een belangrijke rol blijken te spelen in het reguleren van ontstekingen. Cannabinoïden gaan kankercellen te lijf door het immuunsysteem te versterken.

Het beste resultaat kan worden bereikt door olie van de cannabisplant te maken of producten van de plant rechtstreeks te eten.

De demonisering van cannabis begon de jaren dertig, toen de eigenaars van een chemiereus en een papierfabriek besloten de handen ineen te slaan. Samen met andere grootindustriëlen hadden ze last van concurrentie door de zeer goedkope hennepplant. Bij het roken van cannabis wordt het therapeutisch effect niet of nauwelijks bereikt.

Kosten noch moeite werden gespaard om de plant een slecht imago te bezorgen. Omdat op de hennepplant op zich niets valt aan te merken, besloot men de propaganda geheel toe te spitsen op het gebruik van de plant als drug.

Eet bewust. Eet superfoods.

Door: Collective-evolution.com
Lees en zie meer

Dalternative

Advertisements

One response to this post.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: